LA SENTÈNCIA: LA CUP VOL FER UNA GRAN CAMPANYA PER LA AMNISTIA

La gran proposta de la CUP: una “gran” campanya nacional i internacional en favor de l’amnistia
Riera avança que en les properes setmanes la seva formació presentarà una proposta sobre com exercir l’autodeterminació de manera “efectiva”

El diputat de la CUP Carles Riera ha proposat una “gran” campanya nacional i internacional en favor de l’amnistia que aconsegueixi situar aquesta qüestió a l’agenda política internacional. Una campanya que, segons ha dit, és una “qüestió de país” que va més enllà de l’independentisme. En una roda de premsa des del Parlament, Riera ha avançat que en les propers setmanes la seva formació farà una proposta sobre com exercir l’autodeterminació “de forma efectiva” com a resposta a les sentències. Primer, segons ha dit, la proposta serà discutida al si de la militància. En aquest sentit, ha lamentat que es vagi tard i que, de moment, no s’hagi posat cap proposta sobre la taula i només hi hagi titulars “buits” com el govern de concentració.

Riera ha recordat que la CUP defensa l’absolució però davant l’expectativa d’una sentència condemnatòria, la seva formació ja ha llançat la proposta de fer una campanya en favor de l’amnistia. I ha fet una crida als “sectors socials i polítics” del país a posar-la en marxa. Segons ha dit, la “situació repressiva de l’estat és una qüestió de país” i no només afecta l’independentisme.

D’altra banda, la CUP vol que hi hagi un “acord nacional sobre com exercir l’autodeterminació” i, en aquest sentit, ha avançat que en les properes setmanes la seva formació farà una proposta. No serà a temps de fer-la púbica abans del debat de política general de la setmana que ve ja que primer serà debatuda en el si de la militància. “Per nosaltres no forma part de l’agenda política parlar de governs de concentració ni de pressupostos de la Generalitat autonomista. No són una resposta política adient a les sentències”, ha insistit tot criticant que fins ara només hi ha hagut titulars “buits” però no propostes.

Segons Riera, l’independentisme es qui ha de liderar la proposta que ha de suposar una resolució i, per això, la CUP exposarà les seves pròpies propostes, per tal que sigui “la base del debat d’una estratègia de l’independentisme”.

Pel que fa a la situació política a nivell espanyol, Riera ha pronosticat que el proper govern encapçalat pel PSOE que hi hagi, sigui abans o després de les eleccions, “girarà cap a la dreta” i no donarà cap resposta a la crisi territorial ni a la crisi política que generaran les sentències.
Informa:LAREPÚBLICA.CAT (17-9-2019)

321 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: