LA SETMANA DE PASSIÓ DEL BARÇA: BARTOMEU REMODELA LA JUNTA

Josep Maria Bartomeu ja veu clarament com la junta directiva del Barça ha quedat totalment dinamitada i la seva força no és la que era abans. Han plegat sis directius després del BarçaGate​ i de desavinences internes amplificades per un mandat presidencialista.

El club, lluny de voler donar la cara, s’ha escudat amb un altre breu comunicat —com ja és habitual— per defensar la seva posició. Primer de tot, ha amenaçat Emili Rousaud amb una querella per una acusació de corrupció i, en segon lloc, ha volgut anunciar que hi haurà una remodelació de la junta: “Les dimissions de membres de la junta directiva anunciades en les darreres hores s’han produït arran de la remodelació de la junta impulsada pel president Josep Maria Bartomeu aquesta setmana, i que serà completada en els propers dies”. Una remodelació urgent després de gairebé tenir llesta l’auditoria del cas I3 Ventures.

Però el Barça ha seguit explicant que pretén canviar i substituir cadires per “afrontar amb les màximes garanties el darrer tram del mandat”. Per tant, res de dimissió del president i res d’eleccions en l’horitzó més proper. Sembla que els culers, tot i la indignació, hauran d’esperar al 2021 per fer una bona neteja institucional al club.

En el mateix comunicat s’especifica que la intenció és acabar el mandat i seguir el pla que va iniciar Sandro Rosell al 2010 i que Bartomeu va rellevar més endavant: “Amb l’objectiu d’implementar les mesures necessàries per preparar el futur del club, superant les conseqüències de la crisi sanitària que estem vivint, i de culminar les accions del programa de gestió iniciat l’any 2010 i del Pla Estratègic aprovat l’any 2015”.

Bartomeu es queda sol

Enrique Tombas i Jordi Calsamiglia han deixat Bartomeu sol en el comitè de control intern. També han marxat Silvio Elías i Josep Pons, que amb Tombas i el president formaven part de la comissió econòmica. I finalment ha dimitit el vicepresident institucional Emili Rousaud, que també formava part de la comissió d’adjudicacions, i Maria Teixidor, la secretaria general de la junta. I en total, des que és president, Bartomeu ja s’ha quedat sense 11 directius.

Però la pregunta que es fa tothom a hores d’ara és saber qui queda en aquesta esquerdada junta blaugrana. Anem pas per pas perquè dels 19 directius que hi havia fa dos dies, han passat a 13:

Josep Maria Bartomeu – President
Jordi Cardoner – Vicepresident primer del Barça i de la Fundació Barça (des de les eleccions del 2015)
Jordi Moix – Vicepresident tercer i responsable de l’Espai Barça (des de les eleccions del 2015)
Joan Bladé – Vocal
Javier Bordas – Vocal (des de les eleccions del 2015)
Dídac Lee – Directiu responsable de l’àrea digital (des de les eleccions del 2015)
Josep Ramon Vidal-Abarca – Vocal
Pau Vilanova – Vocal (des de les eleccions del 2015)
Oriol Tomàs – Vocal (des de les eleccions del 2015)
Xavier Vilajoana – Vocal
Marta Plana – Vocal
Jord Argemí – Vocal
David Bellver – Vocal
Tot i quedar 13 membres, necessiten arribar a un mínim de 14 per seguir governant. Així doncs, Bartomeu haurà de fitxar, i potser més d’un directiu perquè alguns altres també s’estan plantejant la dimissió.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-4-2020)

278 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: