LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ, AL SETEMBRE AL MOLL DE LA FUSTA

El Moll de la Fusta, en comptes de la tradicional avinguda de la Catedral, per esponjar l’espai i mantenir les distàncies sanitàries, la meitat de dies (només cinc, del 9 al 13 de setembre) i una reducció de l’extensa programació, que alternarà les activitats presencials amb les virtuals. Aquests són els canvis que permetran que la 38a Setmana del Lllibre en Català, la cita més important del sector editorial en llengua catalana, pugui mantenir la seva convocatòria física, segons ha aprovat aquest divendres la comissió organitzadora una vegada resolts amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat el millor emplaçament i les mesures sanitàries perquè es pugui celebrar.

La ubicació al Moll de la Fusta serà “excepcional”, s’han afanyat a matisar els organitzadors de l’esdeveniment, conscients que una de les claus de l’èxit de la Setmana és la seva centralitat davant de la catedral de Barcelona, un espai que, no obstant això, ja estava al màxim de la seva capacitat, amb 219 expositors en 62 mòduls i una afluència de més de 30.000 visitants. Per mantenir, precisament, aquests paràmetres amb la normativa sanitària imperant arran de la pandèmia de la covid-19 s’ha optat per la zona del port, que, en principi, permet acollir el mateix nombre de participants i assistents amb les distàncies socials que imposa ara la normativa sanitària.

La que els organitzadors qualifiquen d’“edició especial” sí que es veurà obligada a reduir notablement el nombre d’activitats, un dels seus punts forts després de consolidar la Setmana en l’imaginari del sector com el tret de sortida de la rentrée editorial en català, un costum que va costar que arrelés entre els segells editorials. El binomi s’ha consolidat de tal manera que s’han arribat a fer una mitjana de 27 esdeveniments diaris, com va passar durant els 10 dies que va durar l’edició de l’any passat. Seguint el format que la Fira del Llibre de Frankfurt, la gran cita internacional del sector, va fer públic dijous per a la seva edició a l’octubre, la Setmana combinarà els actes i xerrades físics amb els virtuals. L’any passat, en el marc de la Setmana es van presentar 260 novetats, amb la presència de 250 autors.

La realització de la Setmana del Llibre, tot i que sigui sota un format especial i reduït, és cabdal des de l’aspecte econòmic per al sector del llibre en català, especialment castigat per la crisi del coronavirus i per això necessitat d’estímuls per incentivar la compra. El 2019, la Setmana va facturar 543.973 euros, un 8,4% més que l’any anterior.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (29-5-2020)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: