LA SETMANA DEL LLIBRE EN CATALÀ TANCA AMB 50.000 VISITANTS…I MIG MILIÓ D’EUROS DE CALAIX

La Setmana del Llibre en Català ha tancat aquest diumenge la 39a edició amb un balanç de 50.000 visitants i una facturació “similar” a la del 2019, quan es van superar els 500.000 euros.

El president de la fira literària, Joan Carles Girbés, ha assegurat que la cita “a poc a poc” està “recuperant la normalitat”. Pel que fa a les vendes, les xifres provisionals han detectat un augment de la ficció en detriment de la no-ficció, al mateix temps que una caiguda en els llibres de literatura infantil i juvenil. “És bastant preocupant”, ha assegurat Girbés.

La cita d’enguany, que s’ha tornat a fer de manera excepcional al Moll de la Fusta, ha recuperat els 3 escenaris i els 10 dies de durada.

La gent encara respon a l’oferta

La 39a edició de la Setmana del Llibre en Català ha comptat amb 227 expositors i 250 activitats. Entre aquestes, hi ha hagut 175 presentacions i taules rodones adreçades al públic adult, 60 dirigides a públic familiar, 150 signatures d’autors i 28 itineraris literaris. A tall de comparació, l’any 2020 hi va haver 180 activitats i 200 signatures. Enguany també s’hi ha presentat 270 novetats editorials, s’ha incorporat un espai per la lectura i el descans i s’ha ampliat l’aforament del bar.

“És una gran satisfacció veure com la gent respon a aquesta increïble oferta de llibre en català que tenim al sector”, ha subratllat Girbés en declaracions a l’ACN. En aquesta línia, el president de la fira literària ha celebrat que la segona edició que es fa al Moll de la Fusta hagi pogut “recuperar bona part de la gent” que la visitava a l’avinguda de la Catedral, on es va fer fins a l’esclat de la pandèmia.

De fet, des de l’organització han assegurat que aquest any diversos dies s’ha hagut de limitar l’entrada perquè l’aforament al recinte estava complet. A l’espai hi podien accedir 980 persones simultàniament.
La ubicació

Sobre la ubicació, Girbés ha assegurat que caldrà fer “una reflexió col·lectiva” entre tots els expositors i l’organització un cop tinguin les xifres definitives per valorar quin lloc aporta més beneficis. En aquest sentit, el president ha assegurat que caldrà decidir-ho “d’una manera bastant ràpida” per tal de començar a treballar amb l’edició de l’any que ve, la 40a, que volen que sigui “una gran festa”.

Entre les activitats amb més èxit de l’edició d’enguany, el president de la fira ha destacat l’entrevista de Xavier Graset a Kilian Jornet, que es va fer en una connexió en directe amb Noruega; l’actuació d’Ovidi 4 en el marc de la presentació del llibre ‘L’Ovidi se’n va a la Beckett’ (Sembra Llibres) o la taula rodona ‘Imperdibles d’arreu’, moderada per Marc Giró.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-IX-2021)

177 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: