LA TAULA DE DIÀLEG: LA RENDICIÓ D’ERC, L’INDEPENDENTISME ARROSSEGAT A LES CLAVEGUERES

“l que ha dit de la taula de diàleg”,
La consellera de Presidència ha instat Junts “a complir el pacte de govern en una relació honesta i lleial”.
(DARIO PORRAS )

“Escolto la consellera Laura Vilagrà instant JuntsXCat a tornar al que en diuen la Taula de Diàleg. Insta, exactament, ‘a complir el pacte de govern en una relació honesta i lleial i col·laborar amb la taula de diàleg’. I afegeix que aquest és el primer punt del pla de govern i que cal complir-lo”. D’aquest manera comença Pilar Rahola el seu vídeo d’aquest dilluns al seu canal de YouTube Paraula de Rahola. L’escriptora es fa ressò de l’entrevista que li han fet a Catalunya Ràdio a la consellera de la Presidència, on Vilagrà ha instat Junts a “complir” el pacte de govern i “col·laborar” amb la taula de diàleg, afirmant que el seu soci de govern ha de treballar en l’esmentada taula de “forma honesta o lleial”, malgrat “l’escepticisme” que Junts ja ha expressat per aquesta. “D’això es tracta, de complir els acords”, ha assenyalat la consellera, que ha recordat que “el primer punt” del Pla de Govern recull aquest compromís de la taula de diàleg entre governs: “cal aprofundir i creure en la negociació”.
Laura vilagra al ple del Parlament Joan Mateu Parra

En recordar la petició de la consellera, Rahola es pren uns segons de pausa, paeix les paraules de Vilagrà i deixa anar el que li corre per les venes: “Em sap greu dir-ho així, però tinc la impressió que l’estratègia de rendició d’Esquerra Republicana de Catalunya els porta a fer declaracions d’autèntic cinisme”. I destaca, alhora que es pregunta, atònita: “Em parlen del pla de govern??”. Rahola al·lucina i se li adreça: “Volen que els hi recordi què posava al pla de govern aquest que diuen que s’ha de complir?”. Ella mateixa els hi recorda: “Prendre la iniciativa i convocar una primera reunió de treball per construir un gran acord nacional per l’autodeterminació”. Rahola s’apropa a càmera i pregunta, amb tota la intenció: “On està? La iniciativa? La primera reunió? El pla de treball?”. Segueix amb el que deia el pla, i cita textualment: “‘Assolir un espai pel debat de l’estratègia independentista més enllà del marc de la governabilitat’… Em poden dir on està? Em poden dir on es treballa?”. N’hi ha més: “Construir un mur de defensa dels drets fonamentals i bàsics que tenen un ampli suport per part de…
Rahola, farta, s’adreça directament a “vostès, senyors del Govern: no han complert cap acord del pacte de Govern i molt especialment no han complert amb el mandat que va sortir de les urnes, perquè la majoria independentista era clara al respecte, treballar per la independència, treballar per l’autodeterminació.

Lluny d’això ens han arrossegat a una estratègia de rendició, del ‘gratis et amore’, del gratis sense amore, del gratis total, que ens ha deixat en els ossos”. Rahola posa damunt la taula que “la situació de l’independentisme és precària per culpa de l’estratègia de rendició. I que aleshores vinguin i diguin que cal ‘instar a complir amb el pacte de Govern’… Quin d’ells? El de la taula de diàleg? Molt bé: digui’m vostè, senyora Vilagrà, en quin punt del pacte d’acord es diu que la taula de diàleg serà unilateral per part de l’estat espanyol, que els botxins són els qui decidiran qui s’hi pot seure i qui no, mentre que les víctimes no podran decidir-ho?”. Rahola té més preguntes: “És a dir, en quin pacte diu que convocaran quan els hi doni la gana, que segons quins temes no es podran debatre i els decidiran ells?? Si fins i tot, en la darrera reunió entre el president Aragonès i el president Sánchez l’únic que es va fer va ser punta de coixí”.

Rahola recorda la primera trobada de la taula de diàleg entre el president Torra i el president Sánchez on hi havia “43 punts de possibles acords… i ara res! La seva estratègia de rendició”, li diu a Vilagrà, “ens porta a la misèria, a l’absoluta misèria. L’independentisme s’arrossegarà per les clavegueres, perquè vostès els han deixat en els ossos. I ara demanen que els altres també s’arrosseguin cap a una taula de diàleg que és una presa de pèl? Què passa? Que tot és per culpa de la por que té Oriol Junqueras de tornar a la presó, com ell mateix diu? Per això s’han rendit? Per això fan pactes gratis i sense ‘amore’? Tot plegat és un disbarat. Si vostès, senyors d’ERC, si vostè, senyora Vilagrà, vol complir amb el pacte de Govern li recordo que ‘ha de prendre la iniciativa per convocar reunions de treball per construir un gran acord nacional per l’autodeterminació, assolir un espai de debat d’estratègia de l’independentisme’… Hooola? Diria que els que vàrem votar els partits que ara governen no ho vàrem fer perquè ens aixequessin la camisa de la manera més ignominiosa… Dignitat, senyora Vilagrà, dignitat i menys cinisme”:
Informa:ELNACIONAL.CAT (25t-7-2022)

87 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: