Els principals responsables de la UE, en una imatge d’arxiu | ACN
Espanya continua sent dels estats de la Unió Europea amb una pitjor percepció d’independència judicial, malgrat una modesta millora en els últims anys, segons l’informe sobre la situació de la Justícia a la UE publicat aquest divendres per la Comissió Europea.
Gairebé un 50% dels ciutadans consideren dolenta o molt dolenta la independència judicial espanyola, i un 45% ho atribueixen a les ingerències de la classe política als tribunals. Hongria, Eslovàquia i Itàlia tenen la pitjor percepció de les seves judicatures, mentre Dinamarca, Àustria i Finlandia tornen a liderar el rànquing, ja que més d’un 80% dels ciutadans consideren bona la independència de la justícia.
Informe l’endemà de les eleccions a l’Eurogrup
La diplomàcia espanyola va patir ahir dijous una forta relliscada al no obtenir el triomf que cobejava de fa mesos. La vicepresidenta segona i ministra d’Economia del govern espanyol, Nadia Calviño, no ha estat elegida presidenta de l’Eurogrup, que aplega els ministres d’Hisenda i Economia dels 19 estats de la zona euro. El govern de Pedro Sánchez havia apostat fort per Calviño, que avui ha estat derrotada per l’irlandès Paschal Donohoe.
No s’esperaven sorpreses, però n’hi ha hagut. L’elecció de Calviño semblava molt probable des que els governs d’Alemanya i Itàlia explicitessin el seu suport. Aquest mateix dijous, quan el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, s’ha afegit al seu grup de suport, les coses semblaven lligades. Calviño, abans de fer el salt a l’executiu espanyol, va ser directora general de pressupostos de la Comissió Europea.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (10-7-2020)