LA UGT, MÉS CENTRALISTA I UNIONISTA QUE MAI: NO VOL EL TRASPÀS DE RODALIES A LA GENERALITAT

Just l’endemà de la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat, els poders fàctics espanyols, fins i tot de l’esquerra, ja han saltat com una molla. Com a mostra, la carta que el secretari general de la Federació d’UGT de Serveis, Mobilitat i Consum Antonio Oviedo, a la ministra de Transports i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. La missiva mostra la “preocupació” del sindicat per les notícies d’un possible traspàs a Rodalies a Catalunya dels actius que pertanyen a Renfe i Adif i recorda que les empreses estatals són “indivisibles”.

En la carta, signada ahir mateix d’agost, Oviedo remarca que el seu sindicat “sempre s’ha mostrat contrari a l fragmentació de les empreses perquè suposaria la seva fi per les cessions en cascada que s’esdevindrien”. En aquesta línia, el sindicat subratlla que tant Adif com Renfe són “empreses indivisibles” perquè trencarien el principi de “solidaritat” i “vertebrador” de tot el territori estatal.

Sense embuts, el líder sindical avisa que “abans que la situació derivi per senders de conflictivitat” caldria una reunió al més alt nivell amb els sindicats per tal de fixar posicions, en el benentès que un traspàs realitzat sense aquestes converses suposaria una “greu agressió als interessos dels treballadors” i a la “ciutadania en les seves necessitats de mobilitat”.
Informa:ELMON.CAT (3-VIII-2021)

138 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: