LA UNIVERSITAT CATALANA D’ESTIU, A PRADA DEL 16 AL 26 D’AGOST AMB SESSIONS PRESIDENCIALS I TELEMÀTIQUES

La 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu començarà el proper 17 d’agost, a les dotze del migdia, des de l’Alberg Pau Casals-Canigó, a Prada, que esdevindrà l’epicentre d’un esdeveniment que combinarà els cursos presencials i telemàtics.

L’acte inaugural comptarĂ  amb la participaciĂł del Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, que estarĂ  acompanyat d’altres autoritats com ara la presidenta del Parlament, Laura BorrĂ s; la Consellera de Presidència, Laura VilagrĂ ; la Consellera de Recerca i Universitat, Gemma Geis; l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, o l’exconseller Joaquim Forn.

L’UCE 2021 se celebrarà del dia 16 al 22 d’agost, quan es clourà amb un acte presidit pel Vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. Enguany, el lema serà el de ‘Fer dels Països Catalans una nació normal’, que tal com assenyalen des de l’organització «es tracta de l’adaptació d’aquell desig i alhora de la reivindicació que va fer ja fa molt temps Ferran Soldevila -de qui enguany es commemoren els cinquanta anys de la seva mort- adreçats a la realitat catalana».

«L’UCE continua contribuint a fer que aquesta normalització esdevingui una realitat. La llibertat sencera o la democratització real de les nostres societats constitueixen aspiracions que, per desgràcia, no s’acaben d’assolir i que hem de continuar reivindicant», apunten abans d’afegir que la Universitat Catalana d’Estiu «cal que persisteixi en les demandes i en les denúncies; no pot abandonar la seva condició de revulsiu, de vegades fins i tot incòmode».

Des de l’UCE, d’altra banda, també lamenten «la dinàmica política actual», que defineixen com a «complicada», i apunten que «molts polítics del sud dubten a l’hora de fer ús d’aquest espai de llibertat i de contrast que continua oferint la nostra universitat». Finalment, el president de l’UCE, Jordi Casassas, també ressalta en el comunicat que la pandèmia de la Covid-19 «continua limitant l’afluència habitual de gent que manté viu el debat any rere any». «Però no podem defallir ni trair la nostra naturalesa, que ens ha permès persistir durant 53 anys sabent-nos adaptar a circumstàncies tan diverses com les que s’han anat succeint durant aquest més de mig segle», conclou.
Informa:DBALEARS.CAT (7-VIII-2021)

191 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: