LA VACUNA CATALANA CONTRA LA COVID ESTARÀ DISPONIBLE AQUEST ANY: BONS RESULTATS CONTRA L’ÒMICRON

La vacuna contra el coronavirus de l’empresa catalana Hipra podria estar disponible durant el segon trimestre del 2022. Així ho ha explicat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. En una visita a la farmacèutica, situada al poble d’Amer, Morant ha assegurat que “si tot va bé” la vacuna podria ser comercialitzada aquest any. A més, la ministra també ha explicat que la vacuna de la farmacèutica catalana està obtenint “bons resultats” per erradicar la nova variant Òmicron del virus.

El vaccí d’Hipra es troba en la segona fase de la seva validació, però la companyia catalana espera que l’Agència Espanyola del Medicament autoritzi la seva entrada a la tercera fase, que comptarà amb 3.000 voluntaris i la participació de 15 hospitals catalans i internacionals. Actualment, Hipra ja ha produït 2 milions de dosis, però la mateixa farmacèutica assegura que tenen capacitat de produir-ne fins a 600 milions aquest mateix any. Així doncs, entre abril i juny aquesta nova vacuna contra la Covid podria entrar al mercat.

Morant també ha dit que “té moltes esperances” posades en aquesta vacuna, ja que la recombinació de proteïnes que ha fet Hipra té una gran capacitat d’adaptació a les variants de coronavirus que puguin anar sorgint: “Ara s’està fent amb alfa i beta, però en un futur podria recombinar Òmicron amb altres variants que puguin sorgir”, ha remarcat la ministra. En aquest sentit, ha afegit que aquesta vacuna podria funcionar com les que s’administren anualment contra la grip i que es van adaptant a les mutacions del virus.

A part de la seva investigació contra la Covid-19, Hipra també s’ha convertit en una de les beneficiàries dels ajuts del programa Misiones, una línia d’ajudes dotada de 120 milions d’euros amb l’objectiu de continuar projectes de salut. Així doncs, la farmacèutica d’Amer hauria rebut 2 milions d’euros per avançar la seva investigació contra un altre virus que provoca bronquiolitis, sobretot a infants.
Informa:ELMON.CAT (4-1-2021)-

281 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: