“LA VANGUARDIA” ORGANITZA UN DEBAT ELECTORAL…EN CASTELLÀ !

El primer debat electoral entre els/les sis caps de cartell del 28-A a Catalunya l’ha organitzat el primer rotatiu de paper del paĂ­s, La Vanguardia. D’entre les moltes topades que hi va haver entre candidats, la mĂŠs comentada estĂ  sent la topada de cinc d’ells amb els votants catalanoparlants. Tots cinc (Asens, RufiĂĄn, Batet, Arrimadas i Cayetana) van utilitzar principalment el castellĂ . NomĂŠs la candidata de JxCat, Laura BorrĂ s, va mantenir el catalĂ . Un fet inèdit a la història dels debats televisats, o retransmesos per streaming, al nostre paĂ­s. TambĂŠ ĂŠs inèdit que per primer cop una cap de cartell proclami que no sap parlar catalĂ  i tĂŠ dificultats per entendre’l: Álvarez de Toledo, marquesa de Casa Fuerte.

Molt rebombori a les xarxes que ha entelat l’èxit de convocatòria dels candidats. Un dels tuits mĂŠs brutals, el del col¡laborador de TV3 Jair DomĂ­nguez. L’iconoclasta co-presentador d’EstĂ  passant no s’ha estat de qualificar-los de ‘sotsnormals’:

Segrestats emocionalment per la democrĂ cia i el llirisme, deixem que una colla de sotsnormals imposin el castellĂ  per debatre sobre eleccions a Catalunya. Bona a sort a tots, superpowers.
— Jair Dominguez (@sempresaludava) 4 de abril de 2019

Jair DomĂ­nguez ĂŠs molt crĂ­tic amb els que considera ciutadans “amb el lliri a la mĂ ” i per això parla de “lliristes” que segresten l’opiniĂł pĂşblica. DomĂ­nguez troba tèbia la reacciĂłn popular davant determinats canvis que volen fer passar per normals. El que va passar al CCCB ĂŠs inèdit: un debat en castellĂ  entre polĂ­tics que es presenten a unes eleccions generals a Catalunya. No se sap si fou causat per la incapacitat lingßística de la cap de cartell del PP. Se soluciona amb un aparell de traducciĂł simultĂ nia que sense dubte li facilitaran a TV3.

Podria haver estat pitjor: a diferència del que farĂ  Antonio Ferreras a Antena 3 i La Sexta, l’organitzaciĂł va tenir el detall de no incloure-hi el cap de lista de Vox.

Informa:ELNACIONAL.CAT (4-4-2019)

390 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: