LA VENDA DELS LLIBRES EN CATALÀ A CATALUNYA JA ARRIBA AL 37,5%

“√Čs una xifra extraordin√†ria”, diu el president d’editors.cat, Joan Sala. I √©s que no √©s per menys: un de cada tres llibres que es van vendre a Catalunya el primer semestre del 2021 eren en catal√†, mentre que abans eren 1 de cada 4. Durant aquest per√≠ode, s’ha arribat al 37,5% del total i, ara, l’horitz√≥ est√† en seguir treballant per augmentar la venda de llibres en catal√† a trav√©s d’Internet.

D’uns anys en√ß√† la Setmana del Llibre en Catal√† ha esdevingut la cita ineludible de la reentrada liter√†ria al nostre pa√≠s. Fins i tot l’any 2020, marcat per la pand√®mia, l’√®xit de la fira, redu√Įda a cinc dies i instal¬∑lada al Moll de la Fusta, lluny de la tradicional localitzaci√≥ davant la Catedral, va ser rotund. M√©s de 25.000 visitants, i un notable aument de les vendes.

Avui s’ha presentat a l’Ateneu Barcelon√®s, la seva 39a edici√≥, per part del seu president, Joan Carles Girb√©s, i el d’Editors.cat, Joan Sala. Aquest 2021, la Setmana del Llibre en Catal√† es tornar√† a instal¬∑lar al Moll de la Fusta, del 10 al 19 de setembre, amb la voluntat de ser un motor de l’edici√≥ i promotor de la lectura en catal√†, a m√©s de servir de presentaci√≥ per a les 270 novetats editorials. Tot i que tant des de l’organitzaci√≥ com des de les autoritats municipals la voluntat √©s tornar a la Pla√ßa Nova, la Setmana opta per la prud√®ncia i la m√†xima precauci√≥ en l’aplicaci√≥ de les mesures anticovid.
250 activitats i 227 expositors

Per a la seva 39a edici√≥, la Setmana preveu la instal¬∑laci√≥ de 69 m√≤duls, amb 227 expositors entre editorials, llibreries i institucionals. En aquest sentit, 185 d’aquests s√≥n segells editorials; 19, llibreries; 12, institucions; 9, universitats i 1 distribu√Įdora d’arreu dels Pa√Įsos Catalans, ja que est√† prevista l’assist√®ncia d’Andorra, Catalunya Nord, Illes Balears i Pa√≠s Valenci√† de manera destacada. A l’espai de Setmana hi tornar√† a haver tres escenaris i el tradicional espai de revistes d’IQUIOSC.CAT.

Entre les novetats d’aquesta nova edici√≥, cal destacar l’espai de lectura, gr√†cies a la col¬∑laboraci√≥ amb Textura, la col¬∑laboraci√≥ amb Parlem i l’Ateneu Barcelon√®s ‚Äďque disposaran d’espai propi a la Setmana‚Äď , a m√©s dels acords amb el CCCB, √ímnium Cultural i SGAE. L’organitzaci√≥ tamb√© ha sumat a la Setmana festivals literaris com la Fira Literal, el Sal√≥ del C√≤mic i Festival Cl√†ssics.

En aquest sentit, el programa d’activitats inclou 250 propostes, de les quals 60 adre√ßades al p√ļblic familiar, que tindr√† un escenari exclusiu per aquest tipus de propostes. D’entres aquestes activitats, cal destacar els homenatges a Isabel Clara-Sim√≥, Baltasar Porcel i Jordi Cuss√†, a m√©s de la col¬∑laboraci√≥ amb els Anys Joan Triad√ļ, Fel√≠cia Fuster, Teresa Juv√©, Damia Huguet i Miquel √Ängel Riera. Tamb√© es recuperen les signatures d’autors en una edici√≥ que vol anar m√©s enll√† de l’espai f√≠sic del Moll de la Fusta.
La Setmana guardonarà al periodista Xavier Graset amb el premi Difusió, de nova creació

Els organitzadors de la Setmana han creat un nou premi que s’afegeix als reconeixements que s’entreguen habitualment. En la primera edici√≥ del Premi Difusi√≥, el guardonat ha estat el periodista Xavier Grasset, director i presentador del M√©s 324, programa en el qual sempre ha tingut un paper destacat per als llibres, aix√≠ com pels seus autors i editors. La Setmana tamb√© homenatjar√† a l’empres√†ria de les arts gr√†fiques i mecenes Gemma Romany√† Valls, i lliurar√† el 25√® Premi Traject√≤ria a l’escriptor i cr√≠tic Biel Mesquida, que ha ofert un vibrant parlament durant la presentaci√≥ de la Setmana.

240 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: