LA VIOLACIÓ DELS DRETS DE JUNQUERAS CONTINUA ESQUERDANT EL TC

El TC refusa un recurs d’empara de Junqueras contra la denegació d’un permís per assistir a la constitució del parlament · La decisió no ha estat unànime i ha comptat amb els vots particulars de Juan Antonio Xio Río, Fernando Valdés i Maria Luisa Balaguer

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) ja no és l’òrgan que actuava de manera unànime contra el procés. Les vulneracions dels drets del vice-president Oriol Junqueras han tornat a palesar les esquerdes dins del tribunal. El ple del TC ha refusat avui un recurs d’empara del president d’ERC contra les interlocutòries del Tribunal Suprem que li van denegar un permís per sortir de la presó per poder assistir a la sessió de constitució del Parlament de Catalunya el gener de 2018.

Tres magistrats del TC aplanen el camí de Junqueras a Estrasburg i en critiquen la presó preventiva

Malgrat la decisió, els magistrats Juan Antonio Xio Río, Fernando Valdés i Maria Luisa Balaguer han emès tres vots particulars discrepants. Consideren que hauria estat procedent estimar el recurs i anul·lar les resolucions impugnades perquè, al seu entendre, el Suprem no hauria ‘ponderat’ de manera adequada que ‘en el moment en què s’acostava la sortida del centre penitenciari, el demandant ja no tenia cap càrrec executiu a la Generalitat’ i encara s’estava aplicant l’article 155.

Informa:VILAWEB.CAT (4-2-2020)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: