LA VISITA DE FELIPE VI A MARTORELL: ELS MOSSOS FAN RETIRAR LES PANCARTES DE ” CATALUNYA NO TÉ REI “

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i els CDRs han convocat aquest matí una protesta de rebuig per una nova visita de Felip VI a Catalunya. El monarca i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visiten aquest matí la nova planta de Seat a Martorell, en motiu del 70è aniversari del fabricant d’automòbils.

A primera hora, l’ANC i Òmnium han penjat quatre grans pancartes sobre diversos ponts de l’A-2 i l’AP-7 amb el lema Catalunya no té rei. Les tres entitats han convocat els participants a partir de les 9h per desplaçar-se fins a les dues entrades de la fàbrica, on el monarca espanyol arribarà a les 11h. Tot i que la convocatòria hi havia menys persones que en anterioirs, les entitats han tirat endavant amb la protesta.

Poca estona després de penjar les grans pancartes en diversos ponts, l’ANC ha denunciat a través de les xarxes socials que els Mossos d’Esquadra els han fet retirar els cartells . “Una vegada més ens trobem davant actuacions del govern que limiten l’exercici de drets fonamentals”, han denunciat a través de Twitter. La policia catalana ha fet despenjar tres de les quatre pancartes i també ham identificat diverses persones.

L’ANC ha publicat la foto dela pancarta i ha fet una crida per tornar a “demostrar que Catalunya no té rei”. “Alliberem-nos d’un estat regit per una institució corrupta, repressora i antidemocràtica. Fora el Borbó”, ha piulat des del seu perfil de Twitter. També Òmnium Cultura ha enviat el missatge: “Catalunya no té rei!”, li diem a Felip l’Últim des de Martorell. Adéu, Borbons! Benvinguda, República catalana!”.

A les 9:45 hores una desena d’agents policials han fet fora la gent concentrada, argumentant del risc que caiguessin pel pont a la carretera.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (5-3-2021)

273 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: