LA VISTA D’EXTRADICIÓ DE PUIGDEMONT S’AJORNA FINS AL 16 DE DESEMBRE

La vista de l’extradició de l’expresident Carles Puigdemont es celebrarà el 16 de desembre. El Tribunal de primera instància de Brussel·les ha acceptat la petició de la defensa del president a l’exili i posposa la vista per al mes de desembre, tali com ha anunciat el mateix Puigdemont en sortir del jutjat.

Puigdemont estava citat aquest dimarts a les 9 del matí a la Chambre du Conseil de Brussel·les, on ha arribat acompanyat de l’empresari Jami Matamala. L’esperaven davant dels jutjats els seus advocats: Gonzalo Boye i Paul Bekaert.

Un cop ha sortit de la Chambre, i davant d’un gran nombre de mitjans que l’esperaven, el president a l’exili ha assegurat que el 16 de desembre “tornarem a ser aquí i ens tornarem a posar en mans de la justícia que com sempre treballa amb plena independència”.

La defensa de Puigdemont ha explicat que durant aquest temps prepararan els seus arguments, que seran els mateixos que en l’anterior euroordre i, a més més, defensaran que l’expresident català té immunitat per haver estat elegit eurodiputat.

Segons apuntaven aquest dilluns els seus advocats, la fiscalia belga demanarà l’extradició de l’expresident per sedició i malversació, tal com ja va fer l’any 2017.

L’amenaça del govern espanyol

Per la seva banda, la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha advertit aquest dimarts l’Estat de Bélgica que el seu executiu “no entendrà” que no extradeixi Puigdemont a la justícia espanyola, i per tant si s’arriba a aquest punt prendrà “decisions”.

Preguntada per quines serien aquestes decisions, Calvo ha recordat que els governs “han de col·laborar” en el seu dia a dia. La dirigent socialista ha avisat que, si no és així, això afectarà les relacions bilaterals. “No s’entendria”, ha insistit en una entrevista aquest dimar
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-10-2019)

313 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: