L’ACTE DE PUIGDEMONT I COMÍN A PERPINYÀ SERÀ EL 29 DE FEBRER

El Consell per la República farà el 29 de febrer a les 12.00 un gran acte al Parc de les Exposicions de Perpinyà on participaran el president de la Generalitat Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. Aprofitaran la immunitat que tenen com diputats del Parlament Europeu per a Catalunya Nord. D’aquesta manera, volen celebrar les últimes victòries judicials i condemnar la repressió que es viu a Catalunya.

El Consell per la República recorda que per a fer possible l’acte caldrà un gran desplegament humà i tècnic, motiu pel qual demana recursos econòmics. El Registre ciutadà del Consell ofereix als associats l’opció de contribuir-hi periòdicament (mensual, trimestral o anual), pel que demanen que s’estableixi una contribució periòdica en la modalitat i import que es cregui convenient.

La delegació del Consell per la República a Perpinyà calcula que més de 50.000 persones es desplaçaran per veure el president Puigdemont en terres catalanes.

Una oportunitat per a conèixer Catalunya Nord

De moment, el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ja s’ha posat a disposició de Puigdemont per fer tot el que calgui per a l’organització de l’acte. I la delegació del Consell per la República, presidida per la periodista Júlia Turinyà, treballa perquè sigui un acte transversal. Volen aprofitar aquesta oportunitat per fer conèixer Catalunya Nord a molts principatins que durant anys no n’han fet cas. Per això, preveuen que hi participin entitats i associacions nord-catalanes.

Júlia Taurinyà: ‘L’estat francès és un estat espanyol intel·ligent’

El paper dels nord-catalans va ser clau per a poder fer el referèndum del primer d’octubre de 2017 i, després, han mantingut una mobilització constant de solidaritat amb els presoners i els exiliats.

Els cent cinquanta catalans del nord que varen fer possible el referèndum

El suport no ha estat tan sols cívic, sinó també institucional, amb una presa de posició del departament en favor de la llibertat dels presos i amb manifests dels batlles nord-catalans.

A més, cal tenir en compte que França ja va anunciar que en cap cas detindrien Puigdemont a Perpinyà. Ho va assegurar la portaveu del govern francès, Sibeth Ndiaye, qui va dir: ‘El senyor Puigdemont és diputat al Parlament Europeu, per tant, té immunitat parlamentària. Espanya ha presentat una sol·licitud per a renunciar a aquesta immunitat al Parlament Europeu, que fins ara no ha respost’.

Com arribar-hi?
Al Principat, ja s’han començat a organitzar diversos autobusos per anar a l’acte de Puigdemont a Perpinyà.

Qui no vulgui anar-hi per carretera, pot anar-hi amb TGV. En aquest cas, els trens cap a Perpinyà surten de Barcelona i Figueres, amb un trajecte d’una hora i mitja i de mitja hora, respectivament. El bitllet costa uns quaranta euros.
Informa:VILAWEB.CAT (24-1-2020)

597 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: