L’ADVOCACIA DE L’ESTAT DEMANA A LLARENA LA SUSPENSIÓ DE L’EUROORDRE

L’advocacia de l’estat espanyol ha demanat al jutge Pablo Llarena que suspengui l’euroordre contra Carles Puigdemont i Toni Comín. Ahir, la justícia belga ja va decidir de deixar-la en suspens per la immunitat que tenen com a eurodiputats.

L’advocacia espanyola ha fet la demanda en resposta a la petició del jutge, que va demanar a les parts que es pronunciessin després de la sentència del TJUE sobre la immunitat d’Oriol Junqueras, per saber si tenia la mateixa incidència sobre Puigdemont i Comín. L’escrit de l’advocacia, que s’ha enviat avui al jutge que va instruir la causa contra el procés, també li demana que tramiti el suplicatori al Parlament Europeu perquè els suspengui la immunitat.

L’advocada de l’estat del judici de l’1-O, Rosa María Seoane, defensa en l’escrit d’al·legacions que la doctrina del TJUE que es deriva de la sentència sobre Junqueras té efectivitat en els casos de Puigdemont i Comín i que, per tant, tenen immunitat. Per això, Seoane diu que per mantenir les ordres de detenció europees cal demanar primer permís al Parlament Europeu i insta el Suprem a sol·licitar la suspensió de la immunitat a l’eurocambra i a comunicar al tribunal belga que l’euroordre queda suspesa fins que el Parlament Europeu s’hi pronunciï.

Aquesta posició és, en part, contrària a la fiscalia espanyola, que va demanar al jutge instructor de la causa del procés que mantingués les ordres nacionals i internacionals de detenció i la declaració de rebel·lia. El ministeri públic espanyol també va sol·licitar al magistrat que s’adrecés al Parlament Europeu per sol·licitar que se suspengués la immunitat.

Informa:VILAWEB.CAT (3-1-2020)

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: