L’AJUNTAMENT DE BARCELONA RETIRA ELS CARTELLS DEL TSUNAMI DE LES MARQUESINES

L’Ajuntament de Barcelona ha retirat aquest dilluns diversos cartells que Tsunami Democràtic havia col·locat en marquesines municipals amb l’anunci de la convocatòria al Camp Nou, aquest dimecres 18 de desembre a les 16h. El mateix Tsunami ha comunicat l’acció a través del canal de Telegram.

L’empresa que gestiona la publicitat, Clear Channel, ha confirmat a aquest diari que ha sigut “un boicot” contra la seva feina, tot i que no portaran a terme cap acció judicial, ja que no són els propietaris de les marquesines. L’única mesura que prendran serà reforçar els panells i “millorar els tancaments” perquè això no es torni a repetir.

Un total de sis marquesines han aparegut amb cartells de Tsunami Democràtic segons ens ha confirmat l’Ajuntament de Barcelona. L’acció s’ha produït aquesta passada nit i han estat retirats a quarts d’una del migdia d’aquest dilluns.

Fonts directes de l’Ajuntament aclaren que això no és un fet aïllat i que no és la primera vegada que viuen un episodi similar amb d’altres “col·lectius reivindicatius”. En aquest cas, apliquen la mesura de sempre: retirar la publicitat. No aniran més enllà, ja que si no es detecta qui ho penja en el moment, el fet “es considera de procedènc

Barça i Madrid ja tenen solució

Cada vegada queden menys hores per al partit entre el Barça i el Reial Madrid. Un Clàssic inèdit per les concentracions previstes del Tsunami Democràtic i ara ja amb solucions de cara a no tenir problemes per arribar a temps al partit.

L’objectiu és arribar almenys una hora i mitja abans de l’hora de l’inici del partit al camp, tal com marca la normativa, però aquesta vegada i de manera excepcional, tindran un pla conjunt. Tal com ha informat Jugones, els dos clubs es reuniran a l’Hotel Sofía, on els dos equips faran la concentració prèvia al partit. I des d’allà, a uns 200 metres de l’estadi, aniran junts cap al camp, amb els seus respectius autocars.

Si finalment el Barça i el Madrid comparteixen pla de viatge fins al camp, no coincidiran a l’hotel tot i passar les hores prèvies al mateix edifici. Cadascú tindrà el seu propi espai.

Al·legant “indicacions de seguretat”, el Barça no ha confirmat la notícia a ElNacional.cat, però sí ha explicat que “és un tema que pertany als Mossos”. Encara que la intenció sigui a priori concentrar-se a l’Hotel Sofía bastantes hores abans de l’inici del partit, des del club també han afegit a aquest diari que “d’aquí a dimecres poden passar mes coses”, i que per tant les previsions que hi hagin a hores d’ara poden canviar completament.

Així doncs, la mesura adoptada facilitaria molt la seguretat, perquè tindran dispositiu i cordó policial al voltant de l’hotel i no haurien de tenir problemes per arribar a l’estadi.

La seguretat al camp és del Barça

Quaranta-vuit hores abans del Clàssic, el director general de la Policia manté que el partit entre el Barça i el Madrid s’ha de jugar i que la responsabilitat del que pugui passar dins el camp és del Futbol Club Barcelona.

Pere Ferrer ha explicat avui de nou el dispositiu de seguretat que s’ha planificat amb motiu del partit d’aquest dimecres en mig de la convocatòria del Tsunami Democràtic, ho ha fet en el programa de TV3 Tot es mou. A preguntes d’Helena Garcia Melero, que li ha preguntat de qui és la responsabilitat si passa res dins de l’estadi, Pere Ferrer ha dit que “la responsabilitat és del Futbol Club Barcelona”.

Més de 3.000 agents de seguretat, 1.000 dels quals són mossos, formen el dispositiu que començarà a desplegar-se ja al matí. Hi ha policia dins i fora del camp i està previst que, davant qualsevol incident, entrin mossos dels que hi ha fora. La setmana passada el mateix Ferrer va dir que tot i que no era “probable” la invasió del terreny de joc, sí que era “possible”. Tsunami Democràtic ha advertit que l’acció es veurà televisada per tot el món, però hi ha un acord pel qual els realitzadors no punxen mai la imatge en el cas d’actes espontanis sobre el terreny de joc per no donar-los visibilitat. Per tant i en resum, ningú sap a hores d’ara per on sortirà Tsunami Democràtic i quina serà l’acció.

El que sí que se sap és que hi ha milers de persones convocades i diversos autocars que aniran cap a Barcelona des de diferents comarques fins als punts de concentració. I que alguns d’aquests autocars tornaran cap a casa a les 22 hores, un cop acabat el partit. Per tant, tampoc s’espera per part de les persones que vinguin de fora que vulguin allargar gaire més la convocatòria.

Sobre el poder de convocatòria també n’ha parlat Pere Ferrer. Ha dit que “és un fenomen que els experts hauran d’estudiar”, que “l’anàlisi no serà lineal des del punt de vista policial” i que “haurà d’estudiar per què tenen capacitat de convocatòria”.

També ha dit que ni coneix les converses que hagi pogut tenir el Barça amb Tsunami ni li “pertoca” a ell “preguntar qui hi ha darrere l’organització”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-12-2019)

288 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: