L’AJUNTAMENT DE BARCELONA RETIRA LA MEDALLA D’OR DE LA CIUTAT A JUAN CARLOS I

L’Ajuntament de Barcelona retirarà la Medalla d’Or de la Ciutat al rei emèrit Joan Carles I. El monarca perdrà la medalla gràcies als vots a favor de Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya.

Segons explica Tot Barcelona, el govern del consistori ha votat dividit, ja que els socialistes han votat en contra de la retirada d’aquest reconeixement. L’argument del PSC és que, fins ara, cap jutge ha condemnat el rei emèrit.

Per la seva banda, el regidor dels comuns Jordi Rabassa ha argumentat que “Joan Carles I no mereix una medalla de l’Ajuntament de Barcelona” perquè és un exemple de “qui abusa d’una situació de privilegi”.

El líder del PP al consistori, Josep Bou, ha assegurat que “s’està fent un ús partidista de les institucions” i ha subratllat que “s’està intentant crear una confrontació gratuïta”. Bou ha acabat la seva intervenció amb un “Viva el Rey”.

Colau y los separatistas han certificado la retirada de la Medalla de Oro de #Barcelona al Rey Juan Carlos I.

Si hoy se ha podido votar es gracias al Rey, que defendió la democracia y fue motor de la transición

Como catalán, y por lo tanto como español: ¡Viva el Rey! 🇪🇸 pic.twitter.com/AtZPDvB8ii

— Josep Bou Vila 🇪🇸 (@josebouvila) October 30, 2020
La Casa Reial no va presentar al·legacions
El passat 19 d’octubre l’Ajuntament de Barcelona va iniciar els tràmits per retirar la Medalla d’Or a l’emèrit. “Hi ha una sèrie d’actituds, comportaments i fets que posen en dubte l’exemplaritat del Cap d’Estat i d’una persona que en discursos públics feia gala del deure de conservar un comportament exemplar”, va explicar el regidor de Ciutat Vella i de Memòria Històrica, Jordi Rabassa.

Segons el regidor, es va fer arribar un informe a la Casa Reial per si es volia presentar al·legacions al tràmit com a part interessada. Un cop finalitzat el termini, el consistori no en va rebre cap.

La retirada de medalle
s
La retirada de la Medalla d’Or de la Ciutat està regulada al Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament, on es detalla que es pot produir “si les persones que en són titulars fan actes o manifestacions contraris als motius que van justificar-ne la concessió, i que si els haguessin fet en el temps de l’atorgament no l’haguessin permès”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (30-10-2020)

182 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: