L’AJUNTAMENT DE GIRONA S’AFEGEIX A LA CAMPANYA DE SOBIRANIA FISCAL DE L’ANC

L’Ajuntament de Girona començarà a fer sobirania fiscal el proper trimestre. La decisió es farà efectiva properament quan es signi el decret d’alcaldia corresponent, però l’Ajuntament ja ha fet arribar la seva decisió a l’Assemblea Nacional Catalana. D’aquesta manera, Girona es convertirà en la primera capital catalana que farà sobirania fiscal ingressant l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya. Fa pocs dies Vic també va anunciar que faria sobirania fiscal, tal com ja fan municipis com Igualada, Calella, Alella, Torelló o Falset, entre d’altres.

L’Assemblea insta la resta de consistoris independentistes a exercir la seva sobirania i preparar la Generalitat per a una futura ruptura amb l’Estat espanyol. “Cal aconseguir que les institucions catalanes tinguin el control del màxim d’impostos recaptats possibles”, afirma l’Assemblea en un comunicat.

La campanya “Jo pago a Catalunya” de l’Assemblea, que es torna a reactivar amb motiu de la liquidació d’impostos del primer trimestre del 2021, pretén empènyer el Govern de la Generalitat a enfortir l’Agència Tributària de Catalunya, una “eina d’estat indispensable”, perquè gestioni un volum superior de recaptació i d’informació tributària. Segons l’Assemblea, enfortir l’Agència Tributària de Catalunya prepararà l’administració catalana per afrontar amb més garanties la culminació del procés d’independència quan arribi el moment.
Informa:ELMON.CAT (8-4-2021)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: