L’AJUNTAMENT DE PALMA: CLASSES DE CATAL√Ä A POLICIES ESPANYOLS CONTRA LES DISCRIMINACIONS

Un repte dif√≠cil, sense cap dubte: fer aprendre catal√† als policies espanyols destinats a Mallorca. Si recordem que Espanya va enviar a Catalunya els agents amb pitjor nota, √©s possible que els destinats al conjunt dels Pa√Įsos Catalans, siguin uns esp√®cimens amb les ganes d‚Äôaprendre i estudiar nul¬∑les.

Per√≤, tot i aix√≤, l‚ÄôAjuntament de Palma ha decidit oferir a la Delegaci√≥ de Gobierno a l‚Äôilla cursos de catal√† per a tots els policies nacionals o gu√†rdies civils que siguin destinats a la ciutat amb l‚Äôobjectiu que ‚Äúno es tornin a produir incidents de discriminaci√≥ ling√ľ√≠stica‚ÄĚ com el que va passar fa pocs dies a l‚Äôaeroport de l‚Äôilla quan una viatgera va denunciar una discriminaci√≥ ling√ľ√≠stica per part d‚Äôun agent de la Gu√†rdia Civil pel fet d‚Äôhaver fet servir el catal√† a l‚Äôhora de passar pels filtres de seguretat.

El regidor d‚ÄôEducaci√≥ i Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica, Lloren√ß Carri√≥ ha informat que aquesta setmana ha enviat una carta a la qual ha estat delegada del Govern fins aquest dimecres, Rosario S√°nchez que l‚Äôagent hauria incomplert la Llei org√†nica 11/2007 reguladora dels drets i deures de la Gu√†rdia Civil, que estableix que els agents han d‚Äôactuar amb ‚Äúabsoluta neutralitat‚ÄĚ tamb√© per ra√≥ de llengua. Tamb√© li recorda que tothom t√© el dret a utilitzar el catal√†, ja que est√† emparat en l‚ÄôEstatut d‚ÄôAutonomia i que l‚ÄôAjuntament t√© com un dels seus objectius ‚Äúgarantir que tots els ciutadans puguin gaudir de seguretat ling√ľ√≠stica plena‚ÄĚ.

La voluntat de l‚Äôens municipal √©s que amb els cursos de catal√† pels policies nacionals i gu√†rdies civils evitin casos com els citats perqu√® ‚Äúels agents puguin tenir un millor coneixement de la nostra llengua‚ÄĚ.

Un col·lectiu poc obert al català

Les den√ļncies arreu del territori catalanoparlant sobre el maltracte policial a aquells que empren el catal√† ha estat constant. L‚Äôanimadversi√≥ de policies espanyols i gu√†rdies civils a tot all√≤ ‚Äúcatal√†‚ÄĚ es va poder observar amb l‚Äô√ļltima manifestaci√≥ a Estrasburg, a la frontera amb Fran√ßa, o al mateix judici farsa contra el proc√©s al Tribunal Suprem durant la corrua d‚Äôagents que intentaven, sense √®xit, reproduir algunes paraules en catal√† dels c√†ntics que van sentir el dia que van atonyinar ciutadans c√≠vics i pac√≠fics que volien votar.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (9-7-2019)
N.de la R.
Ens sembla una tasca lloable la de l’Ajuntament de Palma.Ara b√©, nom√©s s√≥n pegot.Aix√≤ ha de ser una pol√≠tica d’Estat.Si d’entrada sembla gaireb√© impossible que tots els funcionaris estatals, especialment els policies, destinats als Pa√Įsos Catalans s√†piguen catal√†,almenys haurien de passar un per√≠ode de dos anys per tenir uns coneixements b√†sics del catal√†. Naturalment tot controlat i no nom√©s te√≤ric com passa ara al camp de la just√≠cia.

249 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: