L’AJUNTAMENT DÓNA LLUM VERDA A L’ESPAI BARÇA

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització dels carrers del voltant de l’Estadi Camp Nou, que dona continuïtat a la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), aprovada al maig de 2018 per dotar tota la zona de més espai públic i obrir el recinte al veïnat.

Actualment, està en tràmit la reparcel·lació urbanística dels terrenys inclosos en la MPGM, i ara s’ha donat llum verda al projecte d’urbanització que inclou les intervencions que es faran als carrers i espais lliures. Concretament, l’àmbit a reurbanitzar té una superfície de 111.046,74 m2, i s’invertiran 28 milions d’euros (més IVA) que aniran a càrrec íntegrament del FC Barcelona. El conjunt de les actuacions permetrà crear un gran espai obert al voltant de l’Estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i per als vianants.

Així, el recinte s’integrarà al barri de la Maternitat i de Sant Ramon i serà permeable, amb nous espais privats oberts a l’ús públic sense tancaments que mantindran una continuïtat amb la resta d’espais públics, vials i verds que l’envolten i que fan front al Camp Nou i a l’actual Palau Blaugrana i al Miniestadi.

Amb això, tot el terreny lliure d’edificació de propietat privada que dona al carrer d’Aristides Maillol, entre Travessera dels Corts i el carrer de Cardenal Reig, serà d’ús públic i s’urbanitzarà adequadament. Entre les novetats, a més dels espais oberts, el carrer de Joan XXIII passarà a tenir tres carrils de vehicles i carril bici.

HI HAURÀ ZONES VERDES 

Hi haurà també noves zones verdes al carrer Aristides Maillol que connectaran els edificis residencials i el Nou Palau Blaugrana, i una zona verda al voltant de la Masia que incorporarà la rambla de pins de l’avinguda Joan XXIII, els límits del tanatori dels Corts i la Universitat de Barcelona.

Ara, el projecte entra en un període d’exposició pública d’un mes perquè es puguin presentar al·legacions. Després, continuarà la tramitació de cara a la seva aprovació definitiva en el marc de la Comissió de Govern. La previsió és que les primeres obres puguin iniciar-se a partir d’aquesta tardor. Es començaria pel carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Martí i Franquès i Joan XXIII, i posteriorment s’anirien executant en la resta de vials.

La MPGM inclou canvis importants com el soterrament de l’aparcament actual en superfície; la renovació del Camp Nou i la construcció del Nou Palau Blaugrana; la construcció de tres noves edificacions terciàries a l’entorn de l’encreuament d’Aristides Maillol i Joan XXIII i d’una quarta de serveis del Club en la travessera dels Corts amb Aristides Maillol.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (20-4-2019)

1.344 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: