L’ALCALDE DE PERPINYÀ ARRENCA LA SENYERA DEL CASTELLET

Sant Joan és la festa nacional dels Països Catalans i a Perpinyà se celebra a més la festa major. Al Castellet, un dels monument més significatius de la ciutat, on oneja sempre una senyera i es conserva ininterrompudament la flama amb què s’encenen les fogueres, l’alcalde, l’ultradretà Louis Aliot, ha decidit enguany retirar-la. Destacat dirigent del Front Nacional de Marine Le Pen, la seva batllia s’ha caracteritzat pel seu menysteniment i enemistat amb tot allò que sigui remotament català.

L’any passat, a les projeccions d’estiu sobre el Castellet es va rememorar la història de la ciutat sense esmentar mai que la vila és catalana, que la llengua que s’hi parla durant més de mil anys és el català o que va ser la segona ciutat del país català durant segles, estretament vinculada a Barcelona. Ni una sola vegada va aparèixer el terme “català”.

Entre les mostres del seu profund jacobinisme, la decisió d’eliminar el lema de la ciutat “la catalana” i substituir-lo per “la radiant”, les traves a la construcció del nou liceu de la Bressola, l’erradicació de la cartelleria en català amb el nom de “Perpinyà” o la prohibició inicial a les entitats catalanes de celebrar aquest Sant Joan al barri del Vernet, una bretolada de la qual es va acabar fent enrere.

Des de l’associació Perpinyà la catalana, han instat l’alcalde a retornar la senyera al seu lloc. “Tant si s’està rentant (com la presumpta neteja dels rètols catalans dels accessos a la ciutat) com si ha desaparegut per qualsevol raó, el Castellet no pot continuar desproveït dels seus colors”, adverteixen des de l’entitat.

“Si Louis Aliot té tants problemes amb els colors catalans, potser podria tornar a llançar-se en paracaigudes i aterrar en un territori que li vagi millor”, reblen.
Informa:RACOCATALA:CAT (27-VI-2023)

104 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: