L’ALCALDE DE PRADA: NOU PRIMER MINISTRE FRANCÈS, A FAVOR DELS PRESOS

El nou primer ministre francès, Jean Castex, batlle de Prada de Conflent, va participar el passat mes de novembre en un acte dels alcaldes de la Catalunya Nord en contra de la repressió contra els presos polítics catalans, del qual en consta una imatge gràfica.

La fotografia l’ha difosa el delegat de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, després que ha transcendit el nomenament de Castex, de qui ha dit que té una trajectòria política molt diferent de la del seu antecessor Manuel Valls.

El flamant nou primer ministre de l’estat francès @JeanCASTEX, a més d’expresar-se molt bé en català, té una sensibilitat cap a #Catalunya molt diferent a la de @manuelvalls. Fa vuit mesos li vaig fer una foto amb els alcaldes de #CatalunyaNord posicionats contra la repressió. pic.twitter.com/uVpYBppNJC

— Josep Puigbert (@puigbertjosep) July 3, 2020
Castex, que és d’origen occità, parla un correcte català, i s’ha posicionat a favor dels presos polítics. No va firmar el manifest dels alcaldes nord-catalans, però sí un text en el mateix sentit al Conflent.

Durant anys ha estat l’amfitrió de la Universitat Catalana d’Estiu, que se celebra al seu municipi, i hi ha fet el discurs de benvinguda en català. A la imatge, el discurs del 2015 en el qual va parlar dels Països Catalans i va mostrar el seu coneixement en personatges com el violoncel·lista Pau Casals o el filòleg Pompeu Fabra, el seny ordenador de la llengua catalana, enterrat en el cementiri del poble.

Jean Castex, pròxim a l’expresident Nicolas Sarkozy, combina aquest pefil català amb una sòlida formació política a París, que ha marcat el seu pas per l’Escola Nacional de l’Administració i per l’Institut d’Estudis Polítics.

Informa:ELNACIONAL.CAT (3-7-2020)

309 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: