L’ALCALDE D’ORIOLA OBLIGA LA TV VALENCIANA A PARLAR EN CASTELLÀ

L’alcalde d’Oriola (Baix Segura), el popular Emilio Bascuñana, ha obligat la televisió valenciana À punt a parlar en castellà, quan l’han preguntat per les riades al sud del País Valencià. Bascuñana ha donat a entendre que no entenia el valencià, idioma oficial, i ha forçat que el periodista hagués de canviar de llengua, tot i que la pregunta era perfectament comprensible per a un hispanoparlant.

taronjada
@taronjada
Oriola zona catastròfica però l’alcalde necessitava fer el numeret. Lamentable. https://twitter.com/franseva_/status/1172526346200915968 …

Embedded video
Fran Seva
@franseva_
Increïble la professionalitat de @_joanlopez a @APuntdirecte davant l’impresentable d’Emilio Bascuñana, alcalde d’Oriola, qui fa com que no entén el presentador fins que no li parla en castellà.

“Estem este matí en directe des d’Oriola, i nosaltres ara volem donar la veu a l’alcalde. Bona vesprada, quina és l’última hora des de la seva localitat?”, ha dit el presentador.

“No le entiendo, perdón”, ha assegurat lacònic Bascuñana, tot i que “última hora” es diu igual en castellà i “localitat” és “localidad”.

Nombrosos valencians han criticat a la xarxa l’actitud de l’alcalde d’Oriola.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2019)

373 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: