L’ALCALDE D’ORIOLA OBLIGA LA TV VALENCIANA A PARLAR EN CASTELLÀ

L’alcalde d’Oriola (Baix Segura), el popular Emilio BascuĂąana, ha obligat la televisiĂł valenciana À punt a parlar en castellĂ , quan l’han preguntat per les riades al sud del PaĂ­s ValenciĂ . BascuĂąana ha donat a entendre que no entenia el valenciĂ , idioma oficial, i ha forçat que el periodista haguĂŠs de canviar de llengua, tot i que la pregunta era perfectament comprensible per a un hispanoparlant.

taronjada
@taronjada
Oriola zona catastròfica però l’alcalde necessitava fer el numeret. Lamentable. https://twitter.com/franseva_/status/1172526346200915968 …

Embedded video
Fran Seva
@franseva_
IncreĂŻble la professionalitat de @_joanlopez a @APuntdirecte davant l’impresentable d’Emilio BascuĂąana, alcalde d’Oriola, qui fa com que no entĂŠn el presentador fins que no li parla en castellĂ .

“Estem este matĂ­ en directe des d’Oriola, i nosaltres ara volem donar la veu a l’alcalde. Bona vesprada, quina ĂŠs l’Ăşltima hora des de la seva localitat?”, ha dit el presentador.

“No le entiendo, perdĂłn”, ha assegurat lacònic BascuĂąana, tot i que “Ăşltima hora” es diu igual en castellĂ  i “localitat” ĂŠs “localidad”.

Nombrosos valencians han criticat a la xarxa l’actitud de l’alcalde d’Oriola.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-9-2019)

318 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: