L’AMBAIXADA ESPANYOLA A IRLANDA IMPIDEIX QUE ELS CATALANS VOTIN

L’ambaixada espanyola a Irlanda ha impedit que els residents catalans votin a les eleccions del 14-F, ja que, segons ha denunciat l’ANC fent refer√®ncia a un missatge del Ministeri d’Exteriors irland√®s, no ha demanat els permisos per establir cap mesa electoral.

Des del ministeri han declarat en un mail que “fins ara, no s’ha rebut cap petici√≥ de l’ambaixada espanyola per obrir cap mesa electoral per als ciutadans que resideixin a Irlanda”.

Segons ells, es tracta d’un cas poc habitual, at√®s que “normalment, els diferents pa√Įsos tenen acords per facilitar el vot als seus ciutadans a l’estranger i, en els casos en qu√® s’organitzi el vot per correu, el departament no ha de ser informat necess√†riament”.
La por al contagi dispara el vot per correu

Amb la tercera onada de coronavirus inundant Catalunya, la por al contagi es palpa a l’ambient. La inseguretat que genera entre molts ciutadans el fet d’haver-se de despla√ßar fins al col¬∑legi electoral t√© una traducci√≥ directa: les sol¬∑licituds per votar per correu s’han disparat en relaci√≥ a anteriors comicis.

Correus ha rebut un total de 270.392 sol¬∑licituds de vot per correu per les eleccions catalanes del 14 de febrer, una xifra que ja suposa “un r√®cord” en un proc√©s electoral a Espanya i que triplica les sol¬∑licituds admeses a les eleccions catalanes del 2017. Segons ha informat la companyia en un comunicat aquest divendres, en concret, un total de 188.566 sol¬∑licituds s’han presentat de forma presencial a la xarxa d’oficines postals, i 81.826 de manera telem√†tica des de la web de Correus, mitjan√ßant signatura electr√≤nica.

La xifra encara no √©s definitiva i √©s que Correus pot admetre sol¬∑licituds fins al dia 5 de febrer fins a les 2 del migdia. De fet, aquest migdia, el conseller d’Exteriors, Bernat Sol√©, ha animat la ciutadania a votar per correu i ha ratificat les dades que ha donat la companyia.
Incertesa per les meses

La crisi sanit√†ria pel coronavirus tamb√© ha generat molta incertesa pel que fa a la constituci√≥ de les meses el dia de les eleccions, ja que molts escollits han presentat al¬∑legacions per no anar-hi. Davant l’allau de recursos, la Junta Electoral ha anunciat avui que els suplents i segons suplents de les meses electorals cobriran les baixes de les meses que no es puguin constituir el 14 de febrer. Encara que siguin suplents d’un altre col¬∑legi electoral o fins i tot d’un altre municipi. √Čs la soluci√≥ i l’ordre que acaba de fer p√ļblica la Junta Electoral de Barcelona i que s’aplicar√† a tots els col¬∑legis electorals de la zona.
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-2-2021)

139 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: