L’AMI ES REUNEIX AMB TORRA: VOL UNA RESPOSTA CONSENSUADA PER LA SENTÈNCIA

Nova trobada dins la marató de reunions que està celebrant el president de la Generalitat, Quim Torra, amb diferents entitats i partits per articular una estratègia consensuada. Aquesta tarda ha estat el torn de la germana pobre de les entitats, l’Associació de Municipis per la Independència. Una entitat que sempre ha tingut la sensació que no s’ha aprofitat mai tot el seu potencial. De fet, de res ha servit, l’assemblea de Càrrecs Electes que es va articular des de l’AMI com un pla B si pintaven bastos després del referèndum i després va ser obligada a dormir el son dels justos.

Aquesta tarda Torra ha rebut a la galeria Gòtica de Palau, el president de l’entitat, Josep Maria Cervera, i els vicepresidents Eudald Calvo i Annabel Moreno. La intenció de Torra era parar l’orella a les demandes del municipalisme independentista de cara els pròxims mesos i, sobretot, després de la sentència sobre el procés que ha de dictar el Tribunal Suprem. La trobada, amb prou feina ha durat una hora.

Els representants de l’AMI s’han esperat a enraonar amb el president després de les municipals i que s’hagin constituït els ajuntaments. “Vam reunir la nostra junta directiva ahir i el missatge que hem trasllat al president és que sigui quina sigui la resposta a la sentència ha de ser una resposta de país i consensuada”, ha insistit el president de l’entitat, Josep Maria Cervera. En aquesta línia ha demanat que es respecti la transversabilitat de l’entitat municipalista alhora d’articular la resposta.

L’AMI té present que amb els resultats a la mà uns 34 ajuntaments podrien deixar de pertànyer a l’associació, per la composició del consistori, i 65 s’hi podrien integrar. “En qualsevol cas, el món municipal és més independentista que el 2015”, ha aclarit. Amb aquest números a la mà, Cervera subratlla que “no els importa tant la resposta sinó que estigui consensuada”.
Informa:ELMON.CAT (4-7-2019)

355 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: