L’ANC ACTIVA LA WEB PER INSCRIURE´S A LA MANIFESTACIÓ DE LA DIADA

Les inscripcions per la manifestació de la Diada del pròxim Onze de Setembre ja estan obertes. L’ANC, en un acte celebrat a Pla de Palau, a Barcelona, ha anunciat públicament la web des d’on es poden fer les inscripcions i els vint-i-sis trams dels quals constarà la mobilització, que enguany tindrà com a epicentre la plaça d’Espanya’.

A l’acte hi havia la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, el vice-president, Pep Cruanyes, Carla Soler, de la Comissió de Mobilització de l’ANC, Montse Ortiz, vocal de la junta electoral d’Òmnium Cultural, així com l’ex-diputada de la CUP, Mireia Boya i la cuinera Ada Parellada, que han fet les primeres inscripcions simbòliques de la mobilització d’enguany, que té per lema ‘Objectiu independència‘.

Com ja va explicar l’ANC en una primera conferència de premsa de fa uns dies, plaça d’Espanya serà el punt de confluència de sis carrers, per així simbolitzar la ‘pluralitat de l’independentisme’. La manifestació acabarà als peus de les torres venecianes i vindrà des de sis carrers: Són el carrer de la Creu Coberta, el carrer de Tarragona, l’avinguda del Paral·lel, l’avinguda de Maria Cristina i la Gran Via de les Corts Catalanes, que el volum de gent preveu que arribi fins a passeig de Gràcia.


Eines de país

Però l’ANC fa una crida no només assistir a la manifestació, sinó també a mobilitzar-se durant tot el dia i assistir a la campanya Eines de País, a través de la qual donaran a conèixer accions que permeten ‘l’empoderament de la ciutadania’. Segons Paluzie, una de les febleses del moviment independentista és que la ciutadania no té un paper prou protagonista. Per això es busca a través d’aquesta iniciativa que la gent pugui guanyar ‘espais de sobirania’ . Un exemple –d’aquí ve el nom de la campanya– és la plataforma impulsada per l’ANC i a través de la qual, recentment, una candidatura independentista ha guanyat les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona.

Així doncs, al llarg del dia, en un espai encara per concretar, es faran xerrades i actes per a explicar com la gent pot exercir la desobediència civil o com pot deixar de participar en el seu dia a dia de les empreses de l’anomenat règim del 78. Tot plegat, ha dit Paluzie, perquè el moviment estigui preparat ‘per quan es presenti un escenari com el de la tardor del 2017′.

En l’acte també s’ha aprofitat per a presentar l’anunci d’enguany. També s’ha anunciat que en la línia per a reforçar el missatge de l’empoderament popular, aviat l’ANC estrenarà un documentari sobre la lluita no violenta que es podrà veure en diferents actes organitzats per totes les territorials.
Informa:VILAWEB.CAT (5-7-2019)

376 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: