Ho han explicat, en conferùncia de premsa, tant Fernàndez com la presidenta de l’entitat independentista, Elisenda Paluzie.

Les empreses que hi formen part s’han adherit voluntĂ riament al projecte i han estat ‘verificades’ per l’ANC, que ha avaluat qĂŒestions com el respecte al medi, el cooperativisme, l’economia circular, la responsabilitat social, l’adopciĂł de tecnologia 4.0 i el respecte i promociĂł de la llengua catalana ‘com a part inseparable de la realitat del paĂ­s’.

Paluzie i FernĂ ndez han evitat de donar xifres de les empreses que consten en el registre i dels particulars que s’han fet ‘consumidors estratĂšgics’, perquĂš el cercador tot just s’havia activat oficialment avui. TambĂ© han insistit a no anomenar ‘llistat’ aquest registre, perquĂš diuen que els ‘consumidors estratĂšgics’ han de posar al cercador els seus interessos i altres Ă­tems per tal de poder consultar les empreses registrades.

Al cercador, s’hi ha de posar el codi postal per delimitar un territori i es pot discriminar les empreses per l’àmbit –electricitat, gas, telefonia, entitats financeres, per exemple– i com per altres aspectes –cooperativa, web en català, economia circular, etcùtera.

Paluzie ha explicat, a mĂ©s, que onze empreses fortament ‘implicades’ en la iniciativa ‘Consum estratĂšgic’ havien registrat 148.000 altes durant els vuit mesos que fa que dura aquesta iniciativa.

Per la seva banda, Fernàndez ha animat els ciutadans que ‘estiguin a l’altura del moment’ i siguin ‘partícips de la construcció d’una economia catalana lluny de les aliances de l’statu quo‘.

‘Consum estratĂšgic’ s’emmarca en l’estratĂšgia de l’ANC Eines de paĂ­s, que ha aconseguit que Joan Canadell donĂ©s la sorpresa a les eleccions de la Cambra de Comerç de Barcelona i ara en sigui el nou president.

Informa:VILAWEB.CAT (20-6-2019)