L’ANC ACUSA INTERIOR DE CENSURAR LES PROTESTES INDEPENDENTISTES DE LA MERIDIANA: VOLEN RESISTIR

(CARME ROCAMORA )

Toc d’atenció a la Conselleria d’Interior de la Generalitat, després que aquest matí hagi comunicat a l’Assemblea Nacional Catalana que els Mossos d’Esquadra impediran des d’aquest cap de setmana que els manifestants independentistes que fa 665 dies que tallen la Meridiana ho continuïn fent. Aquesta qüestió no ha agradat gens a l’entitat presidida per Elisenda Paluzie, que en un comunicat ha assegurat que no entén aquest canvi de criteri per part d’Interior i denuncia la voluntat de limitar un dret fonamental com és el de manifestació: “El que hauria de fer la conselleria és protegir-lo i no limitar-lo”.

En el comunicat l’ANC recorda que, des del 14 d’octubre del 2019, com a resposta a la sentència del judici de l’1 d’octubre, el col·lectiu Meridiana Resisteix s’ha manifestat diàriament “en defensa de la llibertat, la justícia, i la independència de Catalunya”. El comunicat rebut aquest matí, explica l’Assemblea, ofereix una alternativa en la ubicació de la concentració, amb la justificació que així els efectes de la protesta no seran tan notoris: “Des del Departament d’Interior es vol limitar al màxim el resultat d’una protesta justa i emparada en els drets fonamentals”.

“Amb aquestes traves administratives, el Govern de la Generalitat no fa res més que promoure la desmobilització de l’activisme en favor de la llibertat i la independència”, afegeix l’entitat independentista, després de totes aquestes jornades en què han tallat el trànsit amb concentracions sense greus incidents.
Meridiana Resisteix: no pleguem

Més enllà del comunicat de l’ANC, el col·lectiu Meridiana Resisteix, molt més contundent i indignat, ha acusat la Generalitat “autonomista” de ser una col·laboracionista de l’Estat espanyol. En un fil de Twitter han assegurat que no plegaran, i han criticat alguns sectors de l’independentisme: “No sabeu què és una lluita i una resistència als carrers. Us penseu que els polítics parlamentaris, autonomistes i col·laboracionistes amb Espanya faran res per la independència? Pels nostres drets? Per l’alliberament nacional? No. No us penseu que faran res, perquè no ho faran”, han carregat. També han considerat que els polítics que “tenen pagueta i cadireta” fa anys i panys que donen l’esquena al poble, i han avisat que no els faran callar: “Doncs no, no pleguem”.
Voluntàriament o a la força

Ha estat la Direcció General d’Administració de Seguretat qui ha comunicat avui la resolució a l’entitat, que era qui feia les comunicacions a Interior. En la comunicació, Interior explica que desplaçarà voluntàriament o a la força els manifestants del mig de la Meridiana a la plaça de Fabra i Puig, a una zona que hi ha davant de l’estació que porta el mateix nom, a tocar de l’avinguda de Meridiana.

Aquest dissabte entra en vigor la resolució d’Interior i ja s’ha ordenat als Mossos d’Esquadra que preparin un dispositiu d’ordre públic per si els manifestants independentistes volen igualment tallar la Meridiana. Igualment, també s’espera que els grupuscles contraris als talls convoquin dissabte al vespre també per “celebrar” que s’han prohibit els talls.
“Tensió” als talls, segons Interior

No ha sigut la tònica habitual, però sí que s’han viscut moments de tensió en algunes de les concentracions, per convocatòries fetes per grups espanyolistes. De la mateixa manera que a la concentració independentista s’hi han sumat durant aquests anys diputats i líders sobiranistes, representants de Vox, el PP i Ciutadans també han aparegut a les concentracions que es feien per condemnar els talls de la Meridiana. Aquesta “tensió” ha servit d’excusa a la Direcció General d’Administració de Seguretat, segons Nació Digital, per ordenar-ne el canvi d’ubicació.
Informa:ELNACIONAL.CAT (10-2-2022)

60 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: