L’ANC APROVA EL FULL DE RUTA: CONDICIONA LA LLISTA CÍVICA A UNA CONSULTA DELS SOCIS

L’ANC aprova el full de ruta, perĂČ condiciona la llista cĂ­vica a una consulta de tots els socis.
L’ANC certifica una nova etapa de l’independentisme amb la unilateralitat com a Ășnica via.
(NURA PORTELLA )
L’ANC aprova el full de ruta, perĂČ condiciona la llista cĂ­vica a una consulta de tots els socis.

L’Assemblea Nacional Catalana ha celebrat en els Ășltims dies la seva XI Assemblea General OrdinĂ ria i com a resultat d’aquesta, l’entitat independentista ha aprovat un nou full de ruta que ha de regir les seves accions en els prĂČxims mesos i que inclourĂ  la possibilitat d’impulsar la llista cĂ­vica, sempre amb la ratificaciĂł dels socis. En aquest document, que ha estat aprovat amb un 76% de vots a favor, conclou que ha començat ja una nova etapa del moviment independentista i constata tambĂ© “un nou embat democrĂ tic”. Anant mĂ©s enllĂ , els socis de l’ANC han tornat a mostrar el convenciment, com ja han fet en els Ășltims anys de procĂ©s independentista que la “via democrĂ tica unilateral” Ă©s l’Ășnica manera que Catalunya esdevingui una repĂșblica independent.

Enmig d’una crisi interna i davant les crĂ­tiques d’un sector de l’entitat, des de l’ANC insisteixen que la comissiĂł encarregada del funcionament de l’assemblea general va acceptar “el mĂ xim d’esmenes possibles per garantir la pluralitat d’opinions que conviuen a l’entitat i que reflecteixen el debat en quĂš es troba el paĂ­s”. En total, es van fer 612 esmenes al full de ruta, 9 a la totalitat, i 155 van ser acceptades o transaccionades i una vintena rebutjades. Els socis, segons explica l’ANC en un comunicat, van votar 437 esmenes vives, 7 de les quals a la totalitat del Full de ruta i totes van ser rebutjades. “L’entitat valora molt positivament el gran debat, que demostra el bon funcionament democrĂ tic intern i el gran interĂšs per part de les bases de participar i alçar la seva veu”, insisteixen des de l’Assemblea. Amb tot, reconeixen que el seu Secretariat Nacional ha detectat “possibles millores” pel que fa al procĂ©s de votaciĂł.

L’ANC vol donar impuls a la llista cĂ­vica per a les prĂČximes eleccions
Tot i que l’entitat presentarĂ  el seu full de ruta el mes de juny en un acte a Girona, l’ANC avança que aquest full estableix els “passos fonamentals a seguir per aconseguir la independĂšncia”, entre els quals fer efectiva la declaraciĂł d’independĂšncia a travĂ©s de les prĂČximes eleccions. En el mateix sentit, asseguren que la possibilitat d’impulsar una llista cĂ­vica a banda dels partits per defensar la “voluntat dels electors independentistes” es continua plantejant. I anant mĂ©s enllĂ , aquest nou full de ruta “avança en la determinaciĂł de la llista cĂ­vica”, segons l’entitat, establint, per exemple que tindrĂ  forma d’agrupaciĂł d’electors. De totes maneres, aquest impuls de la llista cĂ­vica l’hauran de ratificar els socis en una consulta a finals de 2023 per a poder crear “un moviment potent”.

A banda de la llista cĂ­vica, l’Assemblea posa el focus en la importĂ ncia de la mobilitzaciĂł “com a eina clau per avançar en tots els fronts”, tant el civil com l’institucional i l’internacional. “La coherĂšncia i perseverança de l’entitat han permĂšs que el moviment independentista experimenti una represa notable, amb manifestacions massives com la del passat 11 de setembre”, recorden en el text, tot i que tambĂ© hi afegeixen la celebrada el de desembre contra el nou delicte de desordres pĂșblics agreujats, i el 19 de gener davant la cimera francoespanyola. “Totes aquestes actuacions demostren que el moviment estĂ  en marxa”, destaquen.

Informa:ARA.CAT (25-V-2023)

28 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: