L’ANC APROVA LA UNILATERALITAT I LA UNIÓ ESTRATÈGICA AMB EL GOVERN I EL PARLAMENT

No hi ham més via que la unilateral. I no hi ha més camí que un full de ruta d’unitat estratègica per tirar endavant la independència. Aquestes han estat les dues principals conclusions que s’han desprès de la setena assemblea ordinària de l’ANC, que s’ha celebrat aquest diumenge a la Tarraco Arena de Tarragona. Amb una clara majoria de vots a favor, el full de ruta presentat pel secretariat nacional s’ha aprovat sense esmenes.

Un full de ruta s’ha presentat enmig d’una important voràgine mediàtica, entre dues eleccions, i aposta clarament per forçar els partits i les institucions a repetir la declaració unilateral d’independència (DUI).

Reclamar la DUI després d’unes noves eleccions

La culminació de la via unilateral ha estat un dels debats que hi ha hagut internament dins l’Assemblea. Segons el sector més proper a la presidència, i ara aprovat per assemblea ordinària, durant els propers mesos s’ha de fer una nova declaració d’independència des del Parlament o per l’Assemblea de Càrrecs Electes. La ponència aprovada planteja reclamar la DUI, en cas que unes properes i imminents eleccions catalanes siguin “indubtablement independentistes” i assoleixin més de la meitat dels vots al Parlament de Catalunya. Segons l’ANC, hi ha possibilitats reals que es convoquin aquestes eleccions a la tardor per falta “d’estratègia comuna per assolir la independència”.

Però, perquè el nou escenari assoleixi amb èxit la independència, s’ha de seguir una estratègia diferent de la portada a terme fins el moment. A l’ANC entenen que cal “alinear” el Govern, el Parlament i la resta d’institucions amb la ciutadania mobilitzada, i després de proclamar la DUI, publicar-la al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i fer una proclamació solemne de la República catalana davant del món.

A continuació, detalla el document ja aprovat, caldria abaixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i del Parlament de Catalunya, demanar el reconeixement internacional de la independència de Catalunya i constituir-se en Estat. A més, publicar els decrets de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els presos polítics i organitzar el retorn dels exiliats. A finals de març, Paluzie va dirigir a Torra una petició en aquest sentit. La presidenta de l’ANC va demanar al president del Govern quan tornarien a reprendre l’estratègia independentista, ni que fos “a nivell d’estudi i reflexió”.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (5-5-2019)

364 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: