L’ANC ATURA LA CAMPANYA A FAVOR DE LES EMPRESES SOBIRANISTES

“Des de l’Assemblea seguirem lluitant el cas jurídicament, però, de moment haurem d’aturar tota acció pública de [la campanya] Consum Estratègic”. Mitjançant un comunicat al qual ha tingut accés La Vanguardia , l’ANC va anunciar ahir a tots els seus associats el cessament provisional de la campanya amb què l’entitat que presideix Elisenda Paluzie promovia la contractació de serveis d’empreses que afavoreixen l’economia catalana, “que estan al marge de les ingerències polítiques espanyoles” i “desvinculades de les empreses de l’Ibex 35 i dels poders polítics de l’Estat espanyol”. Aparellada a aquesta decisió, l’entitat també va tancar dimecres el cercador web d’empreses.

L’ANC ha hagut d’aturar la campanya després que Foment de Treball hagi ingressat recentment els 50.000 euros de caució que el jutjat mercantil número 11 de Barcelona va ordenar el 20 de desembre de l’any passat per adoptar mesures cautelars contra la iniciativa de l’ANC i contra el que la mateixa jutgessa considera que és una campanya de “boicot” empresarial.

Foment ingressa els 50.000 euros que la jutgessa va reclamar-li per aplicar cautelars contra l’Assemblea

L’Assemblea remarca en el seu comunicat que un cop ingressats els diners per part de Foment “ens veiem obligats al tancament del web i a la prohibició de no fer cap mena d’acció pública de la campanya Consum Estratègic”. I assumeix que s’han d’aparcar tota mena d’actes, xerrades i fires, o deixar de repartir material informatiu o fer campanya per les xarxes socials. “Tampoc podrem utilitzar els arguments o els colors de la campanya”, explica l’ANC als seus socis alhora que insisteix que l’aturada és “provisional, a l’espera de resolució definitiva del cas”, perquè el jutjat encara no s’ha pronunciat per la qüestió de fons.

De fet, l’entitat no fa més que complir amb el que la magistrada va dictar, és a dir, “el cessament de la realització de qualsevol actuació, per qualsevol mitjà, amb transcendència pública que suposi la difusió de la campanya Consum Estratègic objecte d’aquest procediment i que s’abstingui de realitzar-­les en el futur”.

Tanmateix, Consum Estratègic s’engloba en una campanya molt més gran, Eines de País, que continua activa. Amb això, l’ANC ha posat fil a l’agulla, per exemple, a una patronal independentista –de nom Anem per Feina–, i ha promogut el suport a sindicats sobiranistes. Així, doncs, l’entitat anima els seus a “seguir enfortint-se” a través d’Eines de País i organitzar-se per “copar” col·legis professionals.

La campanya Consum Estratègic de l’ANC va començar a gestar-se el juny del 2018 de la mĂ  de la comissiĂł Fem repĂşblica, amb el membre del secretariat nacional de l’Assemblea David FernĂ ndez al capdavant. Des de la posada en marxa, les crĂ­tiques han estat constants, perquè han estat molts els que han vist un boicot en la seva iniciativa. Però la gota que va fer vessar el got va ser l’activaciĂł, un any desprĂŠs, d’un cercador web que permetia a qualsevol usuari posar-se en contacte amb empreses que prèviament havien accedit a aportar les seves dades. S’hi podien trobar companyies de tots els Ă mbits: d’electricitat, gas, telefonia, carburants, entitats financeres, asseguradores… I tot i que primerament va ser pensada per posar en contacte usuaris particulars amb empreses, el setembre de l’any passat es va plantejar una prova pilot a la comarca d’Osona perquè els ajuntaments aprovessin una mociĂł per adherir-s’hi i contractar serveis publicitats al web.

Foment va denunciar l’ANC de seguida i el setembre del 2019 es va celebrar la vista oral. Al desembre, la jutgessa va ordenar mesures ­cautelars contra la campanya, que no s’han fet efectives fins ara, amb l’ingrés dels diners per part de ­Foment.
Informa:LAVANGUARDIA.COM (17-1-2020)

250 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: