L’ANC, CONTRA L’ACORD : ” QUANTES VEGADES ENS HAN D’ENGANYAR M√ČS ? “

Els termes de l’acord d’investidura entre ERC i el PSOE, que inclouen una consulta sobre les conclusions de la taula de di√†leg, tal com va avan√ßar ahir l’ARA, han tensat part del moviment independentista. L’ANC, que ja s’havia posicionat en contra d’un acord amb els socialistes que no passi pel dret a decidir i la “fi de la repressi√≥”, ha comparegut aquest migdia per afegir-se a les cr√≠tiques de JxCat. “El mitj√† s’ha convertit en l’objectiu”, ha lamentat la l√≠der de l’entitat sobiranista, que ha criticat que ni “l’objectiu d’independ√®ncia” ni el de “la llibertat dels presos i preses pol√≠tics” es reflecteixi, al seu entendre, en aquest acord. Per aquest motiu, ha fet una crida a les bases republicanes a rebel¬∑lar-se contra l’aposta de la direcci√≥ de cara al consell nacional que se celebrar√† el pr√≤xim 2 de gener i que ha de ratificar el pacte. “Apel¬∑lem a la reflexi√≥”, ha afirmat.

Paluzie considera, aix√≠, que aquest acord pot encaminar-se “cap a una segona Transici√≥ tutelada per dalt com ho va ser la primera, pels aparells judicials de l’Estat”. En el mateix sentit, la l√≠der de l’entitat sobiranista creu que una abstenci√≥ d’ERC a la investidura de Pedro S√°nchez pot malmetre la projecci√≥ internacional del Proc√©s. “¬ŅCom pots estar dient que t’estan vulnerant drets fonamentals de manera molt greu i profunda, i, al mateix temps, estar negociant i facilitant l’acc√©s al govern d’aquells que ho estan fent?”, ha etzibat Paluzie, que ha retret al PSOE que “ni tan sols pol√≠ticament” s’hagi desmarcat de la repressi√≥.

La l√≠der de l’ANC s’ha mostrat decebuda amb la decisi√≥ d’ERC, que creu que contribueix a trencar la “unitat” del moviment independentista. “En els fronts exteriors (com Europa o el Congr√©s) √©s on t√© m√©s sentit que anem units i amb una posici√≥ compartida, que ens faci m√©s forts”, ha dit mentre lamentava el que considera un “fre” a la via de la den√ļncia de la repressi√≥ a Europa. “Podem guanyar molt√≠ssimes batalles en aquest camp”, ha insistit. “Quantes vegades haurem d’esperar que ens enganyin i fracassin les negociacions?”, s’ha preguntat. “No tenim prou elements de prova, ja?”. Per aquest motiu, Paluzie ha demanat a les bases d’Esquerra que “reflexionin” sobre “els riscos enormes” de l’acord.

Informa:ARA.CAT (31-12-2019)

206 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: