L’ANC, CONTUNDENT AMB ELS 100 PRIMERS DIES DEL GOVERN: NO TREBALLA PER TRENCAR AMB L’ESTAT

El pla de govern no est√† pensat per a la ruptura amb l’Estat. Aquesta √©s la conclusi√≥ a la qual ha arribat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) despr√©s d’avaluar els primers 100 dies de govern de Pere Aragon√®s: “Som conscients que el Govern no proposa una confrontaci√≥ encaminada a la ruptura. La ruptura institucional no est√† prevista en el pla de govern”.

Aix√≠ ho ha expressat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, en una roda de premsa per valorar les accions que ha fet l’executiu catal√† fins ara comparades amb el dec√†leg proposat per l’entitat sobiranista per assolir la rep√ļblica catalana. Una avaluaci√≥ que l’entitat ha alertat que far√† de manera trimestral per anar revisant i fiscalitzant l’acci√≥ de Govern.

Fiscalización 100 primeros días Govern

Paluzie no ha volgut aprovar ni suspendre l’acci√≥ de l’equip de Pere Aragon√®s, ja que ha opinat que tot just comen√ßa la legislatura i que per tant, √©s normal que el grau d’execuci√≥ sigui baix. A difer√®ncia d’altres vegades en qu√® l’ANC acostuma a pressionar i ser molt cr√≠tica, en aquesta ocasi√≥ ha optat per donar un vot de confian√ßa al Govern: “En aquests moments no sabem com evolucionar√†. Nosaltres voldr√≠em que evolucion√©s d’una altra manera, per√≤ ara estem pendents d’aquests dos anys, dels dos anys de taula de di√†leg i de gesti√≥ autonomista”, ha declarat Paluzie, per despr√©s assegurar que no seran dos anys perduts sempre que s’avanci per preparar millor el pa√≠s per a la ruptura, amb accions decidides i tamb√© corregint “retrocessos en seguretat p√ļblica i en pol√≠tica ling√ľ√≠stica”.

Per tot plegat ha dit que la intenci√≥ de l’ANC amb aquestes valoracions trimestrals √©s ser propositius, perqu√® cal aglutinar tots els moviments possibles: “La independ√®ncia no la farem ni el moviment popular sol, ni nom√©s als carrers ni a les institucions. L’aconseguirem el dia que vagin alineats el front institucional, el moviment popular i el m√≥n internacional”.
Valoració de la carta de Puigdemont

Despr√©s que el president Carles Puigdemont hagi escrit una carta en la qual ha rebutjat l’indult anticipat, Paluzie ha dit que est√† “molt d’acord” amb el que expressa: “No vam fer tot el que vam fer per aconseguir uns indults”. I ha explicat que l’estrat√®gia antirepressiva de l’Assemblea √©s que els tribunals acabin condemnant l’estat espanyol “per la criminalitzaci√≥ que ha fet de drets” i que s’acabi anul¬∑lant el judici del Tribunal Suprem. Per aix√≤ ha expressat que els indults, que considera que s√≥n “solucions parcials”, no s√≥n realment solucions, i ha declarat que l’√ļnica garantia de drets √©s avan√ßar en el proc√©s de la independ√®ncia.

Durant la roda de premsa l’ANC ha estat coneixedora que el Tribunal de Comptes no accepta els avals per als 34 ex alts c√†rrecs de la Generalitat, cosa que Paluzie ha dit que no li sorpr√®n i ha avisat que “s’activaran”. Preguntada per la possibilitat que la Caixa de Resist√®ncia pugui assumir els pagaments, ha dit que a hores d’ara √©s impossible, per√≤ ha detallat que els partits pol√≠tics ja tenien previst aquest escenari i alternatives, com assumir-ho amb propietats.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-X-2021)

130 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: