L’ANC, SÍ A LA MANIFESTACIÓ DE L’1-M: MARC LABORAL CATALÀ I ATURAR EL FEIXISME

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a participar en la manifestació de l’1 de maig que començarà a les sis de la tarda des de la plaça d’Urquinaona ‘per insistir que la independència, la república catalana, és un mitjà per assolir una societat del benestar i dels drets i les llibertats de tothom’. En una roda de premsa conjunta amb la plataforma Alcem-nos, Paluzie ha posat èmfasi en la necessitat d’un marc laboral català perquè ‘aquest model que aposta pels salaris baixos, la precarietat, la no estabilitat en el treball, permet guanyar una competitivitat falsa’ i en canvi ha dit que s’ha d’apostar ‘per l’educació i la innovació tecnològica’. ‘Aquest és el model de país que volem, de benestar, progrés, igualtat, equitat i cohesió social’, ha reblat. La plataforma Alcem-nos ha llegit un manifest on convida a sortir al carrer contra una ‘regressió neofeixista’ i la ‘consolidació de les propostes austericides’

En una roda de premsa a la plaça de Goya, davant del monument a Francesc Layret de Barcelona, el portaveu de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, ha demanat participar en la manifestació per dos motius. Per una banda ha dit que ‘la república catalana és una oportunitat d’or per poder posar sobre la taula la construcció d’estructures reals de contrapoder que defensin els drets dels treballadors”.

D’ altra banda, ha dit que la manifestació és una manera de ‘denunciar el rebrot del feixisme que està tenint aquest país i que cal que pugui ser enfrontat per un projecte col·lectiu, per les sinergies entre sindicats, organitzacions civils, i organitzacions polítiques per tallar de socarrel una expressió política que l’únic que fa és acabar amb drets fonamentals i amb els drets laborals i socials d’aquest país’.

Durant l’acte s’ha llegit el manifest d’Alcem-nos, que exposa que ‘la lluita per un país lliure només es pot entendre si va estretament lligada a la reivindicació d’una societat realment justa i amb més drets socials’. Entre altres demandes, aposten per la derogació de la reforma laboral i l’article 135 de la constitució espanyola i l”erradicació de la divisió sexual del treball’, així com la fi de la persecució política i judicial dels i les docents i del qüestionament de la immersió lingüística i l’anul·lació de la causa general contra l’independentisme.

Informa:VILAWEB.CAT (27-4-2019)

N.de la R.

Celebro que l’ANC prengui la iniciativa de manifestar-se l’1 de Maig. No podem deixar les relacions laborals a mans dels sindicats espanyols i espanyolistes, centres d’alienació col·lectiva i subjugació dels treballadors catalans a les directius de la metròpoli. Mentre no arribi la independència fem bé d’ocupar centres de poder. D’aquí uns dies, les eleccions a les Cambres de Comerç. No podem deixar-les a mans de gent “apolítica” com El Corte Inglés

490 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: