L’ANC DENUNCIA AL FÒRUM SOBRE MINORIES DE L’ONU L’ODI CONTRA ELS CATALANS

El membre del secretariat nacional de l’ANC Carles FitĂŠ ha denunciat l’augment de casos de discurs d’odi contra els catalans els darrers anys durant la sessiĂł inaugural de la 13a sessiĂł del Fòrum sobre minories de l’ONU. FitĂŠ ha criticat que des de 2017 els mitjans de comunicaciĂł de l’Estat sovint han retratat els catalans “negativament, utilitzant mots com terroristes, supremacistes, racistes o traĂŻdors”. En aquest sentit, ha apuntat que “la deshumanitzaciĂł ha obert el camĂ­ a declaracions mĂŠs violentes, especialment a les xarxes”. FitĂŠ ha lamentat l’existència d’una campanya sistemĂ tica de “repressiĂł” contra el moviment independentista. Segons l’ANC, altres organitzacions han lamentat que els catalans estiguin “Ă mpliament sotmesos” a un discurs d’odi en lĂ­nia.

En fòrum s’ha organitzat una taula rodona internacional i un debat centrats en les “alarmants conclusions” d’un informe de la ClĂ­nica JurĂ­dica Aix Global Justice i UNPO que tracta sobre el discurs d’odi contra els catalans per part dels mitjans de l’Estat, les institucions i usuaris de xarxes socials.

En aquesta taula rodona, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que “el creixement dels discursos d’odi i de l’ús de delictes d’odi contra els catalans s’estĂ  produint en un context de repressiĂł creixent contra el poble catalĂ  i la seva lluita per l’autodeterminaciĂł, especialment des del 2017”.

Per la seva banda, l’ANC apunta que la coordinadora de casos d’Aix Global Justice i coautora de l’informe, Indira Boutier, ha insistit en el fet que “s’ha detectat un preocupant augment dels discursos de l’odi i violacions de legislacions europees i internacionals per part de l’Estat espanyol. El marc legal espanyol estĂ  obert a una interpretaciĂł autoritĂ ria de la llei, acompanyada per un poder judicial molt conservador, que l’Estat utilitza com una eina per mantenir la integritat territorial”.

Finalment, la coordinadora de l’Observatori CrĂ­tic dels Mitjans de Catalunya Mèdia.cat, Elisenda Rovira, ha citat diferents exemples de catalanofòbia als principals mitjans de l’Estat i ha insistit que “la presència de catalanofòbia als mitjans espanyols ve de molt enrere”.
Informa:ELMON.CAT (20-11-2020)

109 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: