L’ANC DENUNCIA AL FÒRUM SOBRE MINORIES DE L’ONU L’ODI CONTRA ELS CATALANS

El membre del secretariat nacional de l’ANC Carles Fité ha denunciat l’augment de casos de discurs d’odi contra els catalans els darrers anys durant la sessió inaugural de la 13a sessió del Fòrum sobre minories de l’ONU. Fité ha criticat que des de 2017 els mitjans de comunicació de l’Estat sovint han retratat els catalans “negativament, utilitzant mots com terroristes, supremacistes, racistes o traïdors”. En aquest sentit, ha apuntat que “la deshumanització ha obert el camí a declaracions més violentes, especialment a les xarxes”. Fité ha lamentat l’existència d’una campanya sistemàtica de “repressió” contra el moviment independentista. Segons l’ANC, altres organitzacions han lamentat que els catalans estiguin “àmpliament sotmesos” a un discurs d’odi en línia.

En fòrum s’ha organitzat una taula rodona internacional i un debat centrats en les “alarmants conclusions” d’un informe de la Clínica Jurídica Aix Global Justice i UNPO que tracta sobre el discurs d’odi contra els catalans per part dels mitjans de l’Estat, les institucions i usuaris de xarxes socials.

En aquesta taula rodona, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que “el creixement dels discursos d’odi i de l’ús de delictes d’odi contra els catalans s’està produint en un context de repressió creixent contra el poble català i la seva lluita per l’autodeterminació, especialment des del 2017”.

Per la seva banda, l’ANC apunta que la coordinadora de casos d’Aix Global Justice i coautora de l’informe, Indira Boutier, ha insistit en el fet que “s’ha detectat un preocupant augment dels discursos de l’odi i violacions de legislacions europees i internacionals per part de l’Estat espanyol. El marc legal espanyol està obert a una interpretació autoritària de la llei, acompanyada per un poder judicial molt conservador, que l’Estat utilitza com una eina per mantenir la integritat territorial”.

Finalment, la coordinadora de l’Observatori Crític dels Mitjans de Catalunya Mèdia.cat, Elisenda Rovira, ha citat diferents exemples de catalanofòbia als principals mitjans de l’Estat i ha insistit que “la presència de catalanofòbia als mitjans espanyols ve de molt enrere”.
Informa:ELMON.CAT (20-11-2020)

234 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: