L’ANC DENUNCIA QUE LA JUSTÍCIA ESPANYOLA VOL ACABAR AMB EL DRET A MANIFESTACIÓ I REUNIÓ

ás grande

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat, amb una llei preconstitucional, tres recursos presentants contra la sentència que prohibia les concentracions. Una prohibició que va dictar la Junta Electoral Provincial de Barcelona durant la passada campanya electoral catalana.

El TSJC ha estat interpretant d’una forma «restrictiva» les lleis que regulen el dret de reunió, i donant una rellevància a la Junta Electoral «més que forçada».

Segons l’advocada de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordina Sonet, «és un acte gravíssim i que el TSJC vol convertir una simple comunicació d’una acte de l’exercici del dret de reunió en una autorització. I la llei del 1983 i la Constitució diuen clarament que el dret de reunió i de manifestació no estan sotmesos a l’autorització sinó que només s’han de comunicar».

La justícia espanyola pretén fer veure que, basant-se en una llei preconstitucional, es pot prohibir el dret de reunió si aquesta no s’ha comunicat a les autoritats, i seguint els procediments establerts, en el termini de 10 dies. La llei preconsitucional en la qual es basen va ser derogara per la Constitució Espanyola i, expressament, per la Llei Orgànica 9/1983.

Aquestes sentències són «una vulneració claríssima dels drets de manifestació i de reunió», ha declarat l’advocat Joaquim Fibla. «La vulneració dels drets fonamentals de reunió i de manifestació són tan greus i evidents que apropen el sistema judicial de l’Estat espanyol al d’altres països com Turquia», ha continuat.
Informa:DBALEARS.CAT (23-VII-2021)

269 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: