L’ANC DESCARTA PRESENTAR-SE A LES ELECCIONS, PERÒ FISCALITZARÀ ELS PARTITS

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aprovat per majoria, amb 46 vots a favor, 20 en contra i 4 en blanc, que l’Assemblea ha de recuperar el lideratge en acció política, de forma ‘propositiva i proactiva’, com a resposta al debat sobre quin paper ha de tenir en les properes eleccions. Amb aquesta decisió es descarta la possibilitat de que l’ANC es presenti a les eleccions. L’ANC també s’ha reafirmat amb el que el mandat de la ciutadania exigeix fer la independència.

L’Assemblea no participarà en més taules amb els partits polítics per aconseguir la unitat estratègica perquè considera que esdevenen ‘exercicis retòrics balders’. La proposta de resolució aprovada, amb les esmenes incorporades, contempla tres moments d’acció: precampanya i campanya, fins a la constitució del Parlament, i un cop constituït el Parlament.

Pel que fa a la precampanya i campanya L’ANC presentarà un Decàleg d’accions i principis per avançar cap a la independència. Durant la campanya electoral es publicarà una comparativa dels programes que presentin tots els partits independentistes, i es constituirà un grup de treball per analitzar i fiscalitzar els posicionaments dels partits. Aquesta iniciativa permetrà que el cos electoral pugui ser conscient de la proximitat i sintonia entre les propostes de les formacions polítiques i el Decàleg d’accions i principis.

Tot això es farà incentivant la participació activa i massiva de l’electorat independentista. Així, també s’activarà una plataforma de diàleg amb els electors mitjançant un web on aquests es podran adherir a un compromís amb el mandat del primer d’octubre.

Ruptura democràtica
Després de les eleccions i fins a la constitució del Parlament, l’Assemblea pressionarà i es mobilitzarà perquè quan el Parlament investeixi al President de la Generalitat no ho faci fruit de pactes parcials, sinó que contempli la màxima concentració de forces, per afrontar amb màxima unitat i responsabilitat compartida el repte d’encarar la ruptura democràtica i fer efectiva la independència, com més aviat millor. Aquest posicionament també es prendrà en la constitució de la mesa del Parlament.

Un cop constituït el Govern, es farà públic un informe trimestral de l’acció de Govern i del Parlament d’acord amb el seguiment, avanç o possibles dilacions i retrocessos respecte al desenvolupament del Decàleg d’accions i principis.

Es convocarà un congrés internacional de precedents d’independències unilaterals entre març i maig del 2021, i fruit d’aquest congrés es publicarà un llibre blanc de les independències unilaterals.

A més, l’Assemblea bastirà un treball en xarxa amb el màxim d’altres organitzacions per preparar, des de la societat civil organitzada i mobilitzada, el suport necessari a l’acció de les nostres Institucions, o per estar-hi frontalment en desacord i exigir-ne la reversió. Les 15 propostes d’accions concretes per influir en les eleccions que han acordat avui el Secretariat seran consultades als socis en els dies vinents, una per una.
Informa:VILAWEB.CAT (25-10-2020)

286 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: