L’edifici històric de la Universitat de Barcelona acull avui una jornada internacional de no-violència organitzada per l’ANC. L’objectiu és ‘aprendre de les experiències internacionals i dels èxits dels moviments democrà tics d’arreu del món’.
‘A l’Assemblea no ens quedarem de braços plegats esperant el desenllaç del procés d’independència. La societat civil ha de continuar essent motor de canvi, i per això optem per debatre, preparar-nos i instruir-nos per actuar. La gent té el poder per a canviar les coses i el deure de fer front a les injustÃcies. Si ens organitzem, el nostre potencial es multiplica’, diuen a la web de la jornada.
A partir de les deu, i durant tot el dia, es faran xerrades, projeccions i taules rodones on es donaran les claus de la lluita no-violenta. La primera de les conferències la pronunciarà Stellan Vinthagen, professor de sociologia i titular de la cà tedra per a l’Estudi de l’Acció Directa No Violenta i la Resistència Civil a la Universitat de Gotemburg.
El cas d’Hong-Kong i l’aplicació de les noves tecnologies també hi serà present. A continuació, Ayla Bakkalli, membre executiu del Congrés Mundial dels Tà tars de Crimea, parlarà de la històrica lluita no violenta tà tar.
Finalment, Ramón Grosfoguel, sociòleg i professor al Departament d’Estudis Ètnics de la Universitat de Berkeley, parlarà de la manera com es pot aplicar la lluita no violenta a Catalunya.
A les sis de la tarda es farà la taula rodona ‘Catalunya. I ara què?’, en què intervindran els ex-diputats de la CUP Gabriela Serra i David Fernández, l’advocada penalista Laia Serra i el sociòleg i investigador Jesús Castañar.
La cloenda anirà a cà rrec de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.