L’ANC ES FORMA SOBRE LA NO-VIOL√ąNCIA

L‚Äôedifici hist√≤ric de la Universitat de Barcelona acull avui una jornada internacional de no-viol√®ncia organitzada per l‚ÄôANC. L‚Äôobjectiu √©s ‚Äėaprendre de les experi√®ncies internacionals i dels √®xits dels moviments democr√†tics d‚Äôarreu del m√≥n‚Äô.

‚ÄėA l‚ÄôAssemblea no ens quedarem de bra√ßos plegats esperant el desenlla√ß del proc√©s d‚Äôindepend√®ncia. La societat civil ha de continuar essent motor de canvi, i per aix√≤ optem per debatre, preparar-nos i instruir-nos per actuar. La gent t√© el poder per a canviar les coses i el deure de fer front a les injust√≠cies. Si ens organitzem, el nostre potencial es multiplica‚Äô, diuen a la web de la jornada.

A partir de les deu, i durant tot el dia, es faran xerrades, projeccions i taules rodones on es donaran les claus de la lluita no-violenta. La primera de les conferències la pronunciarà Stellan Vinthagen, professor de sociologia i titular de la càtedra per a l’Estudi de l’Acció Directa No Violenta i la Resistència Civil a la Universitat de Gotemburg.

El cas d’Hong-Kong i l’aplicació de les noves tecnologies també hi serà present. A continuació, Ayla Bakkalli, membre executiu del Congrés Mundial dels Tàtars de Crimea, parlarà de la històrica lluita no violenta tàtar.

Finalment, Ram√≥n Grosfoguel, soci√≤leg i professor al Departament d‚ÄôEstudis √ątnics de la Universitat de Berkeley, parlar√† de la manera com es pot aplicar la lluita no violenta a Catalunya.

A les sis de la tarda es far√† la taula rodona ‚ÄėCatalunya. I ara qu√®?‚Äô, en qu√® intervindran els ex-diputats de la CUP Gabriela Serra i David Fern√°ndez, l‚Äôadvocada penalista Laia Serra i el soci√≤leg i investigador Jes√ļs Casta√Īar.

La cloenda anirà a càrrec de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

280 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: