L’ANC ES MANIFESTA CONTRA EL REI, MALGRAT LA GRAN PRESÈNCIA POLICIAL

Centenars de persones s’han manifestat aquesta tarda a Barcelona contra la presència del rei Felipe VI.Però els manifestants ho han hagut de veure des de ben lluny. I és que, si bé la concentració s’havia convocat inicialment a la plaça d’Ernest Lluch amb la plaça de Leonardo da Vinci (a tocar de l’Auditori del Fòrum), el desplegament policial ha allunyat progressivament els manifestants fins a l’altra costat de la rotonda a la plaça de Llevant. Una forta presència dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana ha tallat alguns carrers i ha limitat el pas del tràfic.

Agents de la Brigada Mòbil, preparats amb cascs i armilla, han mantingut lluny els manifestants, que s’han vist obligats a quedar-se darrere una llarga fila de tanques. De fet, molts d’aquests han volgut manifestar el seu rebuig al rei des dels voltants de la tanca, asseguts en bancs o a la terrassa d’un bar, però la policia els ha obligat a abandonar aquests espais i manifestar-se únicament des de l’espai permès. I així han aconseguit mantenir la protesta ben lluny del rei.

Dolors Feliu, crítica amb la decisió policial
La mateixa presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, s’ha queixat del canvi de localització de la protesta. En declaracions als mitjans de comunicació abans de la concentració, ha dit que la decisió policial ha estat “contrària al dret de manifestació”. “Volen una foto de que no hi ha protesta i donar una sensació de normalitat quan no hi és”, ha denunciat. Però també ha recordat la recent manifestació contra la cimera hispanofrancesa del passat 19 de gener, en què malgrat els intents la forta xiulada va arribar fins al president espanyol, Pedro Sánchez, al MNAC. La convocatòria d’avui ha volgut mantenir viva la flama de mobilització d’aquella experiència recent, tenint en compte que feia temps que l’independentisme no es concentrava contra la presència de Felip VI a Barcelona.
Informa:ELNACIONAL.CAT

57 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: