L’ANC ES MANIFESTARÀ DISSABTE A LA PLAÇA DE SAN JAUME PER RECUPERAR LA ” DEMOCRÀCIA REAL “

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit activar les bases de l’organització convocant una concentració “per defensar la sobirania del Parlament de Catalunya i el respecte a la voluntat dels electors”, ha manifestat l’entitat en un comunicat. La concentració es farà el 12 de febrer a les 12 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L’Assemblea reclama “obediència a la majoria del 52% sorgida democràticament de les urnes, ara farà gairebé un any”. En una carta a les bases, Paluzie denuncia que després de l’1-O “hem entrat en una falsa democràcia on el que votem no té valor”. Per això la presidenta de l’ANC reclama “fer un acte de sobirania, amb unitat d’acció de les forces polítiques i de la ciutadania mobilitzada” per tal de recuperar la “democràcia real”.

La presidenta reclama que l’acte de sobirania sigui “una declaració d’independència parlamentària amb la voluntat, la determinació i la capacitat de fer-la efectiva”. Paluzie creu que abans d’arribar a aquest acte “podria haver-hi catalitzadors” com per exemple “plantar-se” davant de qualsevol cas d’ingerència com és el cas de la intervenció actual de la Junta Electoral Central (JEC).

“Si creieu que la retirada de l’escó al diputat Juvillà en pot ser un, nosaltres hi serem, amb la mobilització popular per defensar-lo”, assegura Paluzie. “Si per contra —afegeix—, no es volen fer actes de desobediència parcial, cal explicar-ho amb honestedat i claredat a la ciutadania, i alhora marcar de nou l’objectiu col·lectiu, el de l’obediència al vot de la majoria popular, el de l’obediència a la sobirania popular representada en el nostre Parlament, el de l’obediència a la majoria del 52%”.

Paluzie conclou la seva missiva afirmant, en un missatge que sembla orientat a la classe política independentista, que “sense horitzó per la independència i sense parlar clar a la ciutadania, només ens aboqueu a la frustració, a la desmobilització, a la retirada col·lectiva“. “Amb determinació i honestedat, tindreu la gent al costat com la vau tenir l’1 d’octubre”, etziba.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-2-2022)

85 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: