L’ANC ES RESPONSABILITZA D’HAVER DESPENJAT LA BANDERA ESPANYOLA

Durant el transcurs de la mobilització d’ahir a la plaça de Sant Jaume, Torra vaa sortir a les portes del Palau i vaa lliurar a Paluzie la pancarta de suport als presos polítics i exiliats que va estar penjada al balcó de l’edifici, i que està en l’origen de la condemna a inhabilitació contra el president per desobediència. Membres de l’ANC van pujar al balcó de Palau i vann tornat a penjar-hi la pancarta que el mateix Torra els havua donat

En aquest moment, algú va retirar la bandera espanyola de l’edifici, una acció que ha provocat crits d’eufòria entre els manifestants. Uns minuts després l’ensenya s’ha tornat a hissar i els centenars de persones congregades a la plaça han reaccionat amb xiulets i crits en veure que tornava a onejar a la seu de la Generalitat.

Tot i que no s’ha pogut veure qui la despenjava, l’ANC s’ha responsabilitzat posteriorment de la retirada de la rojigualda, si bé des de l’entitat han dit que no saben qui l’ha tornada a hissar.

Des de Presidència asseguren que no s’ha donat cap ordre de despenjar la bandera.

Durant la manifestació es van escoltar crits de suport al president i també alguns en contra d’ERC per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Alguns han insultat els consellers republicans que entraven a Palau amb apel·latius com “botiflers” o “traïdors”. També hi havia proclames a favor de la independència i en contra de la justícia espanyola.

PIRATES ACTUA

Pira­tes de Cata­lu­nya vol por­tar davant el Tri­bu­nal de Justícia de la Unió Euro­pea (TJUE) l’Estat espa­nyol i els mem­bres de la Junta Elec­to­ral Cen­tral (JEC) que han votat a favor de vetar Oriol Jun­que­ras com a euro­di­pu­tat.

L’equip jurídic del par­tit estu­dien com fer efec­tiva la ini­ci­a­tiva.

Al parer de la for­mació, la decisió de la JEC és un “atac, ja no només a la democràcia espa­nyola, sinó a la segu­re­tat jurídica de la Unió Euro­pea”.

Pira­tes ja va denun­ciar l’Estat pel tan­ca­ment de les pàgines web de l’1 d’octu­bre i del Tsu­nami Democràtic.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (4-1-2020)

257 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: