L’ANC I ÒMNIUM FAN UNA CRIDA A MOBILITZAR-SE PER LA VISITA DEL REI

L’ACN i Òmnium Cultural han cridat a mobilitzar-se a Santa Maria de Poblet per la visita dels Reis al Monestir de la localitat prevista pel proper dilluns 20 de juliol. A través de Twitter, les dues organitzacions han convocat una concentració simbòlica amb la gent del territori de Tarragona, i respectant les indicacions i restriccions del Govern, per fer saber que “una monarquia corrupta i antidemocràtica no és benvinguda” i reivindicar “una República Catalana”.

⬛⬜📢 El rei espanyol no es passejarà impunement per Catalunya.
👉 #CatalunyaNoTéRei. Protegim-nos del Borbó!
📍 Aquest dilluns, tothom a Poblet!
📲 Atents a les xarxes! #ObjectiuIndependència pic.twitter.com/dUgUVx0MgS

— Assemblea Nacional Catalana (@assemblea) July 18, 2020
Els Borbons venen dilluns a Catalunya. Una monarquia corrupta i antidemocràtica que no és benvinguda al nostre país. Els hi direm alt i fort que volem ser una República Catalana. Cridarem #CoronaCiao! pic.twitter.com/0fksjqSFrh

— Òmnium Cultural (@omnium) July 18, 2020
De moment, no s’han explicat més detalls i han recomanat estar pendents de les xarxes per a futures informacions. Des de l’organització, han assegurat que será una concentració simbòlica amb la gent del territori i respectant les mesures de seguretat pel coronavirus.

Canvi de plans

Felip VI i Letícia tenien inicialment previst visitar Figueres i Barcelona aquest divendres. Quan va transcendir la notícia, es van organitzar actes de protesta. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i diverses entitats més de la societat civil van fer una crida a fer cadenes humanes en “llocs emblemàtics” de la ciutat de Barcelona com a mostra de protesta contra la visita de Felip VI a la capital catalana i Figueres del pròxim divendres 17 de juliol.

La Casa Reial va optar per congelar l’agenda, i finalment el viatge a Catalunya de divendres es va substituir per un al País Basc, que tampoc va estar exempt de protestes a Bilbao.

La visita dels reis
Definitivament, ahir es va saber la data i l’agenda per la visita dels Reis a Catalunya: Felip VI i Letícia aniran dilluns el monestir de Santa Maria de Poblet i ajornen “per a posterior visita” les activitats que tenien originàriament previstes per a aquell dia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (18-7-2020)

329 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: