L’ANC IMPULSA UNA CAMPANYA PER REGULAR L’AUTODETERMINACIÓ A LA UNIÓ EUROPEA

(CARME ROCAMORA )

L’Assemblea Nacional Catalana ha endegat una campanya per impulsar la regulació del dret a l’autodeterminació a Europa, en el marc de la Conferència sobre el Futur d’Europa de la Comissió Europea. La iniciativa prové de l’activista independentista Jaume Bardolet, que ha presentat una proposta de creació d’un mecanisme destinat a facilitar i resoldre, per mitjans democràtics eventuals, conflictes d’autodeterminació a la UE. Aquesta eina hauria de garantir que no es puguin imposar certes posicions polítiques, ni impedir debats.

Per tal que la iniciativa sigui tinguda en consideració per part de la Comissió Europea, “és fonamental que rebi el màxim de suport possible abans del diumenge 20 de febrer”, data límit de presentació de propostes a la Conferència sobre el Futur d’Europa, explica l’entitat independentista en una comunicació. Per donar suport a la iniciativa, els ciutadans han de registrar-se al sistema EULogin, seguint aquests passos que explica l’entitat:
per Taboola

Pas 1: Seguiu aquest enllaç (en castellà, o aquí en anglès) i ompliu els camps. És important que utilitzeu un correu electrònic actiu per registrar-vos, ja que el necessitareu per activar el vostre compte. Un cop premeu el botó “Crear cuenta”, veureu el següent missatge:

1 Crear cuenta

Pas 2: Hauríeu de rebre un correu electrònic de confirmació amb un enllaç per generar una contrasenya. Creeu una contrasenya i premeu el botó “Enviar”.

2 editat

Pas 3: Un cop hàgiu generat la contrasenya, ja haureu entrat al vostre compte. També podeu iniciar sessió mitjançant aquest enllaç.

3 exito

Pas 4: A continuació podeu accedir a la iniciativa seguint aquest enllaç (en castellà, o aquí en anglès), i donar-hi suport prement els botons “Adherir-se” i “Seguir”, i també deixant-hi un comentari de suport a baix.

4 Democracia europea 1
Lluita internacional

L’acció de l’entitat presidida per la presidenta Elisena Paluzie tant a la Unió Europea com en altres àmbits internacionals és diversa. Sense anar més lluny, a principis del mes de desembre l’Assemblea va participar en la 14a sessió del Fòrum de les Nacions Unides per a les Minories, la reunió anual més important de l’ONU sobre aquesta qüestió, i des d’allà va denunciar un cop més les violacions dels drets humans comeses per l’Estat espanyol contra Catalunya, així com la creixent persecució de la cultura i la llengua catalanes.

També el mes d’octubre l’entitat independentista va denunciar davant el Fòrum Regional Europeu ​de les Nacions Unides “les violacions dels drets humans que les autoritats espanyoles cometen contra el poble de Catalunya”, durant unes jornades en què es van reunir 150 representants d’estats, de l’ONU, d’organitzacions regionals, d’agrupacions de la societat civil i de minories nacionals.
Informa:ELNACIONAL.CAT (17-2-2022)

58 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: