L’ANC NO VOL INVESTIR SÁNCHEZ A CANVI D’ENGRUNES: NI CATALÀ AL CONGRÉS NI MÉS DINERS

L’ANC s’oposa categòricament a pactar la investidura de Sánchez a canvi d’engrunes.

“No hem sortit als carrers per poder parlar en català al congrés espanyol ni per negociar un millor finançament”, avisa l’entitat.
Capçalera de la manifestació de l’ANC per la Diada, amb el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, i la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, primer i segona respectivament per l’esquerra darrere la pancarta

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha rebutjat que l’independentisme investeixi el líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol. En un missatge a Twitter, ha fet referència a dos dels elements que s’han posat sobre la taula de negociació de la investidura i que considera insuficients: l’ús de les llengües minoritzades al Congrés i el finançament de les comunitats autònomes.

“No hem sortit als carrers per poder parlar en català al congrés espanyol ni per negociar un millor finançament”, defensa l’entitat presidida per Dolors Feliu. “Qualsevol pacte és perpetuar l’opressió del poble català, alhora que ens tenen “pacificats” i desmobilitzats”, afegeix.

Davant els possibles pactes, l’Assemblea fa una crida a “omplir els carrers de nou i recordar-los que som aquí per aconseguir la independència!”.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (3-VIII-2023)

62 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: