L’ANC PORTARÀ LA REPRESSIÓ DE L’ESTAT A CUNILLERA I A LES INSTITUCIONS EUROPEES

L’Assemblea Nacional Catalana iniciarà una recollida de firmes amb l’objectiu de dur la “repressió constant” contra l’independentisme davant de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i de les institucions europees. Ho ha explicat en una roda de premsa aquest dimecres la coordinadora de la Sectorial de Persones Represaliades de l’ANC, Elisenda Romeu, que ha considerat “molt important fer pressió” a la Unió Europea i a l’estat espanyol. L’activista ha criticat que hi hagi “tres generacions vives de persones que estan sent represaliades”.

La iniciativa pretén dur el cas català a la Comissió Europea i al Consell Europeu, ha detallat Romeu, i denunciar davant de la Delegació del govern espanyol a Catalunya que “s’estan utilitzant les mateixes eines que durant el franquisme per represaliar el poble català”. La previsió és viatjar a Brussel·les entre els mesos de febrer i març, si la pandèmia de Covid-19 ho permet, i entrevistar-se amb autoritats comunitàries un cop s’hagi recollit el “suport popular”.

Les firmes recollides seran adhesions a un manifest que exigeix la “llibertat immediata de totes les preses i els presos” i el retorn dels “exiliats i exiliades polítiques”. S’hi reclama l’arxivament de totes les causes obertes contra el moviment independentista i el lliure exercici de la llibertat de pensament i d’expressió, així com del dret a l’autodeterminació. A més, sol·licita una “investigació exhaustiva sobre la violació constant dels drets fonamentals” a Catalunya per part d’un “òrgan internacional independent”.

L’ANC ha escollit la presó barcelonina de Wad-Ras, al districte de Sant Martí, per anunciar la posada en marxa de la recollida d’adhesions al manifest i, alhora, lamentar les causes obertes que tenen algunes persones, com els síndics electorals del referèndum del Primer d’Octubre o Dani Gallardo, acusat de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions greus per les protestes a Madrid contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. A banda de l’ANC, també subscriuen la iniciativa la Comissió de la Dignitat, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la Coordinadora Antirepressiva, el Col·lectiu Mar, Esquerra Castellana, el Comitè de Detinguts de l’1 d’Octubre a Madrid i la Xarxa Antirepressió de Familiars de Detingudes.
Informa:ELMON:CAT (11-11-2020)

169 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: