Un cop superada amb èxit la Diada, s’acosta una nova cita: l’1,2 i 3 d’octubre, i l’Assemblea Nacional Catalana ja ho tĂŠ tot preparat per activar les bases independentistes. L’aposta d’enguany? Seguir el cicle de mobilitzacions que es va iniciar l’11 de setembre sota el mateix lema: “Lluitem i guanyem la independència“.

Els objectius

Segons ha explicat la mateixa entitat, hi ha diversos objectius polĂ­tics a assolir: primerament, “reivindicar el referèndum del Primer d’Octubre com una victòria col¡lectiva contra l’Estat espanyol”. “Reconèixer el paper dels PaĂŻsos Catalans, i en particular de la Catalunya Nord, que va permetre l’adquisiciĂł i repartiment de les urnes”, continuen. Finalment, “homenatjar les persones represaliades per l’1-O i per totes les mobilitzacions posteriors”.

Tant els horaris com les localitzacions dels actes previstos pels primers dies d’octubre de 2021 ja s’han fet pĂşblics i queden de la segĂźent forma:

 

ANC PREVISIÓN OCTUBRE ACTOS

Divendres 1 d’octubre

En la commemoraciĂł d’una data que va quedar marcada per la celebraciĂł del referèndum d’autodeterminaciĂł ara fa gairebĂŠ quatre anys, els esdeveniments es dividiran en diferents fases:

A primera hora de la tarda es farĂ  un acte polĂ­tic a Illa (RossellĂł, a la Catalunya Nord). Segons s’assenyala al portal web de l’ACN,  a primera hora de la tarda es farĂ  “un acte polĂ­tic per reivindicar el paper d’aquest territori en la compra, emmagatzematge i distribuciĂł de les urnes del referèndum“.

Un cop hagi finalitzat l’acte polĂ­tic, “una columna de vehicles, encapçalada per un vehicle amb urnes de l’1-O, anirĂ  fins a Figueres”. En aquest municipi, a la plaça Catalunya, tindrĂ  lloc un concert per concloure la jornada que comptarĂ  amb GinestĂ  i Xavi SarriĂ . Fes Clic aquĂ­ per comprar l’entrada.

Però no totes les urnes es quedaran en aquest punt, sinĂł que arribaran a diferents punts arreu del territori, on s’organitzaran actes polĂ­tics. Els punts estaran directament vinculats amb el referèndum “(llocs on hi va haver atacs rellevants o on es van poder prevenir els atacs de l’Estat espanyol amb imaginaciĂł i creativitat)”, indica la pĂ gina web.

 

mapa anc 1o

Mapa dels PaĂŻsos Catalans compartit per l’ANC per il¡lustrar les previsions de l’1-O.

Dissabte 2 d’octubre

L’endemĂ , es duran a terme tres marxes simultĂ nies per “reivindicar l’1 d’Octubre i la independència”. D’aquestes, una es produirĂ  de forma Ă­ntegra a Catalunya: anirà des del PavellĂł de Sant JuliĂ  de Ramis – a les 8 del matĂ­ –  a Aiguaviva, on es farĂ  un acte polĂ­tic -, passant pel centre de Girona. Enllaç per a inscriure’s.

L’organitzaciĂł ha volgut subratllar que posen a disposiciĂł dels participants busos per retornar a Sant JuliĂ  de Ramis o Girona un cop hagi acabat l’acte tot i que, matisen, caldrĂ  inscriure’s prèviament. A mĂŠs, per aquelles persones hagin anat al concert de Figueres, tambĂŠ ofereixen la possibilitat de dormir al pavellĂł i un esmorzar l’endemĂ .

Les altres dues marxes començaran en altres territoris dels PaĂŻsos Catalans. Una d’elles començarĂ  a les 14 h, a la plaça Parroquial de Vinaròs i passarĂ  per AlcanĂ  fins a arribar a La RĂ pita. A la plaça 1 d’Octubre es farĂ  un acte polĂ­tic que començarĂ  a les 21 h.  Enllaç per a inscriure’s.

L’ANC posarĂ  busos llançadora d’11 h a 13 h que portaran els participants de La RĂ pita a Vinaròs per tal de poder iniciar la marxa.

Finalment, la tercera marxa, a Ponent, sortirĂ  a les 6 h de la Parada de l’Àngel i anirĂ  fins a Lleida passant per AlcarrĂ s a les 8 h (aproximadament). L’acte polĂ­tic se celebrarĂ  a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida a les 14 h.

 

paĂŻsos catalans anc 2o

 

Mapa dels PaĂŻsos Catalans compartit per l’ANC per il¡lustrar les previsions del 2-O.

Diumenge 3 d’octubre

Finalment, al matĂ­ tindrĂ  lloc a la ciutat de Barcelona un acte polĂ­tic “amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre”.