Revelat el misteri. La imatge de la samarreta de l’Assemblea Nacional Catalana d’enguany és un puny tancat amb una estelada entre els dits i envoltat pel lema  “Lluitem i guanyem la independència”. Això per la part del davant, a l’esquena es pot llegir “11-S; 1-O; Independència”.

samarreta assembla 2021

Assemblea Nacional Catalana

L’organització independentista ha presentat el disseny aquesta tarda al tall de Meridiana Resisteix, on han repartit bosses de tela i samarretes. Un espai emblemàtic en haver “esdevingut un dels símbols de la lluita i la resiliència de la ciutadania catalana per fer la independència”, segons expliquen en un comunicat.

TUIT Assemblea

Motor econòmic per l’entitat

La samarreta, aquest any d’un color vermell brillant, no només és un dels símbols de les Diades convocades per l’Assemblea, és també un motor per l’entitat, ja que suposa una important font de finançament. Segons ells mateixos subratllen en el comunicat, la peça de vestir permet “finançar les campanyes cap a la independència i per internacionalitzar el conflicte amb l’Estat espanyol”.

Diada 2021

Aquest any l’Assemblea es proposa reactivar les bases independentistes per tornar a jugar la seva funció de pressió cap als partits. Per això a principis de juliol va anunciar mobilitzacions per la Diada d’enguany amb el suport d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència. 

Ho va fer en un acte a l’Institut Pau Claris, un dels centres on la repressió de la policia espanyola va ser més brutal durant l’1-O. Allà va explicar que, a banda de convocar la tradicional manifestació per la Diada, també en convocarà una per l’1-O, que s’allargarà fins al 3-O a través de diverses accions que encara no ha concretat.

“Volem fer valdre l’èxit i el mandat de l’1-O amb aquesta mobilització doble”, va explicar la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie. “El fet que l’1-O sigui divendres permetrà allargar les accions fins el diumenge 3-O”, ha aclarit. També va detallar que el missatge i l’objectiu d’aquesta convocatòria doble serà “empoderar el poble i transmetre-li seguretat i fortalesa” i va afegir que un altre objectiu és “activar el front popular per pressionar el front institucional”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (22-VII-2021)