Revelat el misteri. La imatge de la samarreta de l’Assemblea Nacional Catalana d’enguany √©s un puny tancat amb una estelada entre els dits i envoltat pel lema¬†¬†“Lluitem i guanyem la independ√®ncia”. Aix√≤ per la part del davant, a l’esquena es pot llegir “11-S; 1-O; Independ√®ncia”.

samarreta assembla 2021

Assemblea Nacional Catalana

L’organitzaci√≥ independentista ha presentat el disseny aquesta tarda al tall de Meridiana Resisteix, on han repartit bosses de tela¬†i samarretes. Un espai emblem√†tic en haver “esdevingut un dels s√≠mbols de la lluita i la resili√®ncia de la ciutadania catalana per fer la independ√®ncia”, segons expliquen en un comunicat.

TUIT Assemblea

Motor econòmic per l’entitat

La samarreta, aquest any d’un color vermell brillant, no nom√©s √©s un dels s√≠mbols de les Diades convocades per l’Assemblea, √©s tamb√© un motor per l’entitat, ja que suposa una important font de finan√ßament. Segons ells mateixos subratllen en el comunicat, la pe√ßa de vestir permet “finan√ßar les campanyes cap a la independ√®ncia i per internacionalitzar el conflicte amb l’Estat espanyol”.

Diada 2021

Aquest any¬†l’Assemblea¬†es proposa reactivar les bases independentistes per tornar a jugar la seva funci√≥ de pressi√≥ cap als partits. Per aix√≤ a principis de juliol va anunciar mobilitzacions per la Diada d’enguany amb el suport d’√ímnium Cultural i l’Associaci√≥ de Municipis per la Independ√®ncia.¬†

Ho va fer en un acte a¬†l’Institut Pau Claris, un dels centres on la repressi√≥ de la policia espanyola va ser m√©s brutal durant l’1-O. All√† va explicar que, a banda¬†de convocar la tradicional manifestaci√≥ per la¬†Diada, tamb√© en convocar√† una per l’1-O, que s’allargar√† fins al¬†3-O¬†a trav√©s de diverses accions que encara no ha concretat.

“Volem fer valdre l’√®xit i el mandat de l’1-O amb aquesta mobilitzaci√≥ doble”, va explicar la presidenta de l’Assemblea,¬†Elisenda Paluzie. “El fet que l’1-O sigui divendres permetr√† allargar les accions fins el diumenge 3-O”, ha aclarit. Tamb√© va detallar¬†que el missatge i l’objectiu d’aquesta convocat√≤ria doble ser√† “empoderar el poble i transmetre-li seguretat i fortalesa” i va afegir¬†que un altre objectiu √©s “activar el front popular per pressionar el front institucional”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (22-VII-2021)