L’ANC PRIORITZA LA VIA UNILATERAL I APOSTA PER REVALIDAR LA DUI I PUBLICAR-LA AL DOGC

L’ANC considera que la via unilateral √©s l’escenari m√©s probable per aconseguir la independ√®ncia, per la qual cosa aposta per revalidar la declaraci√≥ d’independ√®ncia al Parlament i publicar-la al Diari Oficial de la Generalitat (Dogc). Aix√≠ consta en l’esborrany del full de ruta 2019-2020 de l’entitat sobiranista, a la qual ha tingut acc√©s Europa Press, que es debatr√† en les assemblees territorials i es votar√† en l’assemblea general que celebrar√† l’ANC el 5 de maig a Tarragona. La pon√®ncia planteja tres escenaris possibles per a la independ√®ncia de Catalunya: un refer√®ndum pactat amb l’Estat espanyol despr√©s d’una negociaci√≥ bilateral; un refer√®ndum pactat amb l’Estat “for√ßat per algun organisme internacional, i la via unilateral. Sobre el primer escenari, l’ANC creu que √©s “ingenu entendre aquest escenari aluna cosa possible”, per la qual cosa el descarta perqu√® ho veu impossible basant-se en tot el que ha passat en els darrers anys. Pel que fa al refer√®ndum pactat que pugui for√ßar un organisme internacional, l’entitat ho veu “molt poc probable” arran de l’actuaci√≥ de la UE despr√©s de l’1-O, per√≤ afirma que estaria disposada a renunciar a la unilateralitat si aquest escenari es converteix en una realitat.

Aix√≠, insisteix que l’independentisme ha d’apostar per la via unilateral, malgrat que “el seu principal punt feble √©s la manca d’unitat estrat√®gica dels partits, entre ells i amb la societat civil“. Per aix√≤, assenyala que el primer pas per avan√ßar unilateralment √©s “alinear” el Govern catal√†, el Parlament, la resta d’institucions i la ciutadania mobilitzada, i una vegada aconseguit aix√≤ la Cambra catalana hauria de revalidar la DUI, publicar-la en el Dogc i fer una proclamaci√≥ solemne de la Rep√ļlica catalana baixant la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i demanar el reconeixement internacional. L’entitat adverteix que √©s probable que despr√©s de les eleccions generals, municipals i europees, i del judici al Tribunal Suprem, el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui eleccions catalanes anticipades, i en aquest cas l’ANC defensa que, si els partits independentistes aconsegueixen la meitat dels vots, “es podria culminar per la via unilateral el proc√©s iniciat l’1 d’octubre de 2017”.

El text subratlla la necessitat d’aconseguir una unitat estrat√®gica de l’independentisme i t√© com objectiu “promoure la creaci√≥ d’un consell de coordinaci√≥ per portar al pa√≠s a fer efectiva de manera unilateral la seva autodeterminaci√≥”, i planteja constituir una taula d’acci√≥ unit√†ria de partits i entitats. Aix√≠ mateix, reitera que la “lluita activa no violenta” √©s l’eina per aconseguir la rep√ļblica catalana que ha de tenir com a objectiu afeblir el poder de l’Estat espanyol a trav√©s de la protesta, la no cooperaci√≥ i la desobedi√®ncia civil.

Informa:ELMON.CAT ( 23-3-2109)

 

 

543 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: