L’ANC PRIORITZA LA VIA UNILATERAL I APOSTA PER REVALIDAR LA DUI I PUBLICAR-LA AL DOGC

L’ANC considera que la via unilateral ĂŠs l’escenari mĂŠs probable per aconseguir la independència, per la qual cosa aposta per revalidar la declaraciĂł d’independència al Parlament i publicar-la al Diari Oficial de la Generalitat (Dogc). AixĂ­ consta en l’esborrany del full de ruta 2019-2020 de l’entitat sobiranista, a la qual ha tingut accĂŠs Europa Press, que es debatrĂ  en les assemblees territorials i es votarĂ  en l’assemblea general que celebrarĂ  l’ANC el 5 de maig a Tarragona. La ponència planteja tres escenaris possibles per a la independència de Catalunya: un referèndum pactat amb l’Estat espanyol desprĂŠs d’una negociaciĂł bilateral; un referèndum pactat amb l’Estat “forçat per algun organisme internacional, i la via unilateral. Sobre el primer escenari, l’ANC creu que ĂŠs “ingenu entendre aquest escenari aluna cosa possible”, per la qual cosa el descarta perquè ho veu impossible basant-se en tot el que ha passat en els darrers anys. Pel que fa al referèndum pactat que pugui forçar un organisme internacional, l’entitat ho veu “molt poc probable” arran de l’actuaciĂł de la UE desprĂŠs de l’1-O, però afirma que estaria disposada a renunciar a la unilateralitat si aquest escenari es converteix en una realitat.

AixĂ­, insisteix que l’independentisme ha d’apostar per la via unilateral, malgrat que “el seu principal punt feble ĂŠs la manca d’unitat estratègica dels partits, entre ells i amb la societat civil“. Per això, assenyala que el primer pas per avançar unilateralment ĂŠs “alinear” el Govern catalĂ , el Parlament, la resta d’institucions i la ciutadania mobilitzada, i una vegada aconseguit això la Cambra catalana hauria de revalidar la DUI, publicar-la en el Dogc i fer una proclamaciĂł solemne de la RepĂşlica catalana baixant la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i demanar el reconeixement internacional. L’entitat adverteix que ĂŠs probable que desprĂŠs de les eleccions generals, municipals i europees, i del judici al Tribunal Suprem, el president de la Generalitat, Quim Torra, convoqui eleccions catalanes anticipades, i en aquest cas l’ANC defensa que, si els partits independentistes aconsegueixen la meitat dels vots, “es podria culminar per la via unilateral el procĂŠs iniciat l’1 d’octubre de 2017”.

El text subratlla la necessitat d’aconseguir una unitat estratègica de l’independentisme i tĂŠ com objectiu “promoure la creaciĂł d’un consell de coordinaciĂł per portar al paĂ­s a fer efectiva de manera unilateral la seva autodeterminaciĂł”, i planteja constituir una taula d’acciĂł unitĂ ria de partits i entitats. AixĂ­ mateix, reitera que la “lluita activa no violenta” ĂŠs l’eina per aconseguir la repĂşblica catalana que ha de tenir com a objectiu afeblir el poder de l’Estat espanyol a travĂŠs de la protesta, la no cooperaciĂł i la desobediència civil.

Informa:ELMON.CAT ( 23-3-2109)

 

 

467 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: