L’ANC PROPOSARÀ ALS PARTITS EL BLOQUEIG DE LES INSTITUCIONS ESPANYOLES

( GEMMA AGUILERA )
El plenari de l’ANC va aprovar el passat 25 d’octubre una proposta de resolució a instàncies de la Comissió d’Estratègia i Discurs, que instava a elaborar un decàleg perquè l’entitat tingui influència en la precampanya i la campanya electoral del 14F. La Comissió ha elaborat el decàleg, que aquest dissabte se sotmet a votació dels secretaris nacionals de l’entitat en un plenari ordinari. El decàleg, al qual ha tingut accés EL MÓN, és, segons consta en el document, “una eina nova, compromesa, que ens vol posicionar com a garants davant la societat, en molts camps de l’acció de govern i parlamentària que considerem imprescindibles per avançar cap a la Independència, des de les institucions, amb l’acompanyament indispensable de les societat civil i de l’acció exterior”.

Els punts més rellevants del decàleg, que els ponents deixen clar que “no pretén fixar criteris en aspectes que tinguin a veure en sensibilitats ideològiques diferents, donada la nostra transversalitat, un valor fonamental a preservar”, demana als partits polítics independentistes compromisos que tenen a veure amb Madrid: “No governar ni col·laborar amb els partits del bloc del 155, una política de bloqueig de les institucions espanyoles per fer evident que no es pot governar contra Catalunya, i no compartir actes institucionals, patronats i organismes anàlegs amb institucions espanyoles de qualsevol tipus”.

El decàleg, pendent de votació demà, però que amb tota probabilitat serà aprovat -la setmana passada van plegar diversos secretaris nacionals que estaven disconformes amb la tebiesa de la proposta de resolució-, també estableix que “el mandat democràtic del Primer d’octubre és vigent per fer efectiva la independència en aquesta mateixa legislatura” i que “l’acció política ha de ser lleial amb la voluntat expressada per l’elector a les urnes, que demana acció concertada”. Sobre el resultat, argumenta que “si bé el 50% + 1 dels vots independentistes legitimaria encara més el mandat del referèndum del Primer d’octubre, aquest darrer, per si sol, obliga les institucions a fer efectiva la independència”. I en aquest sentit, estableix que per assolir la independència, “la unitat d’acció com a bloc nacional a les institucions és imprescindible”, conclou que “l’acció unilateral és legítima defensa i l’única via factible per a resoldre el conflicte amb l’estat Espanyol”.

En el punt que es refereix a la projecció internacional, el decàleg de l’ANC proposa “enfortir el Diplocat per teixir aliances de suport recíproc” i “retirar-se de qualsevol àmbit o espai compartit d’acció exterior amb l’estat Espanyol”. Entre altres mesures, el Decàleg de principis d’acció política institucional per avançar cap a la independència també proposta eliminar els peatges i revisar les subvencions als mitjans de comunicació privats.
Informa:ELMON.CAT (14-11-2020)

200 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: